Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑΌλοι στη διαμαρτυρία του ΠΣΕ για τη γενοκτονία στη Γάζα

Όλοι στη διαμαρτυρία του ΠΣΕ για τη γενοκτονία στη Γάζα

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/03/24,ΩΡΑ 17:30, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

-

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) διοργανώνει την Παρασκευή, 29 Μαρτίου και ώρα 17:30 στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία, εκδήλωση διαμαρτυρίας για την εξάπλωση του λιμού και την ανθρωπιστική καταστροφή που απειλεί τον άμαχο πληθυσμό, ως αποτέλεσμα της θηριωδίας που συντελείται από το κράτος του Ισραήλ στη Γάζα.

Αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΠΣΕ:

Με αφορμή την ημέρα της παλαιστινιακής γης, η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 30 Μαρτίου, για να τιμήσει τις θυσίες και την ηρωική αντίσταση του αγώνα του παλαιστινιακού λαού για την υπεράσπιση της γης τους ενάντια στην επεκτατική πολιτική του κράτους του Ισραήλ:

  • Δίνουμε το παρόν μας για να καταδικάσουμε το αποτρόπαιο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και την εγκληματική επεκτατική πολιτική του κράτους του Ισραήλ.
  • Απαιτούμε άμεση και πλήρη κατάπαυση του πυρός, τερματισμό της γενοκτονίας και διάσωση των ανθρώπων που πεθαίνουν από την πείνα.
  • Απαιτούμε τερματισμό της κατοχής και του εποικισμού της Παλαιστίνης.
  • Απαιτούμε λευτεριά στην Παλαιστίνη και ίδρυση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως προνοούν τα σχετικά του ΟΗΕ.

Διαβάστε Επίσης