Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΆθλια πολιτική δυο μέτρων και δυο σταθμών η συλλογική τιμωρία των Παλαιστινίων

Άθλια πολιτική δυο μέτρων και δυο σταθμών η συλλογική τιμωρία των Παλαιστινίων

Η πρεσβεία της Παλαιστίνης κατακεραυνώνει τους προστάτες του Ισραήλ που εφαρμόζει πολιτικές Απαρτχάιντ

-

Έξω από τα δόντια τα λέει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Κύπρο, για την υποκρισία εκείνων των χωρών που αντί να στρέφονται εναντίον του Ισραήλ, του κράτους τρομοκράτη για τη γενοκτονία που διαπράττει στην Παλαιστίνη, τιμωρούν συλλογικά τον Παλαιστινιακό λαό!

Η Πρεσβεία στηλιτεύει ειδικότερα την αναστολή της χρηματοδότησης της UNRWA (Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή) και καταγγέλλει τη συνέχιση της υποστήριξης του κράτους Απαρτχάιντ του Ισραήλ για την εξόντωση του Παλαιστινιακού λαού  με συλλογικές τιμωρίες.

Αναφέρει στην ανακοίνωση της η πρεσβεία γι’ αυτή την άθλια πολιτική δύο μέτρων και σταθμών:

Επιβεβαιώνουμε  ότι οι αποφάσεις ορισμένων «μεγάλων» χωρών να αναστείλουν τη χρηματοδότησή τους στην UNRWA είναι άκρως πολιτικοποιημένες, δυσανάλογες και αδικαιολόγητες, ιδίως υπό το φως της ανακοίνωσης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ότι θα προβεί στις απαραίτητες έρευνες για τους ισραηλινούς ισχυρισμούς και τη λήψη απαραίτητων μέτρων που επιβάλλει ο νόμος σχετικά με αυτούς. Θεωρούμε την αναστολή της χρηματοδότησης ως συλλογική τιμωρία. Ο λαός μας είναι αντιμέτωπος με τη βάρβαρη επίθεση των δυνάμεων κατοχής και τις αυξημένες ανάγκες  όλων των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας. Η βοήθεια που παρέχεται από την UNRWA πρόκειται να εξαντληθεί λόγω της απόφασης αυτών των χωρών και αποτελεί σοβαρή απειλή για τον ρόλο που διαδραματίζει η ανθρωπιστική βοήθεια της UNRWA σε ολόκληρη την περιοχή.

Για ακόμα μία φορά παρατηρούμε έναν απάνθρωπο τρόπο αντιμετώπισης των Παλαιστινίων, ως συνήθως, τηρώντας δυο μέτρα και δυο σταθμά, καθώς οι «μεγάλες» αυτές χώρες συνεχίζουν να παρέχουν υποστήριξη και βοήθεια στο κράτος κατοχής του Ισραήλ, ενώ γνωρίζουν ότι ο στρατός του διαπράττει τις χειρότερες μορφές σφαγών και δολοφονιών δεκάδων χιλιάδων Παλαιστινίων πολιτών και επιβάλλει αναγκαστικό εκτοπισμό σε περισσότερους από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιους.

Σε αυτό το σημείο, θέλουμε να υπενθυμίσουμε πως η προσπάθεια του κατοχικού κράτους του Ισραήλ για την διάλυση της UNRWA δεν είναι καινούργια, αφού πρόκειται για τον επίσημο οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών που αναγνωρίζει την ύπαρξη των παλαιστίνιων προσφύγων και το δικαίωμα της επιστροφής τους στην πατρίδα τους. Το Ισραηλινό κράτος απαρτχάιντ φαντάζεται ότι με τη διάλυση της UNRWA, θα προσπεραστεί το θέμα των παλαιστίνιων προσφυγών και το αναφαίρετο δικαίωμα της επιστροφής τους.

Εμείς, από την πλευρά μας, καλούμε τις χώρες που ανέστειλαν τη χρηματοδότησή τους στην UNRWA να επανεξετάσουν την απόφαση αυτή με γνώμονα την ανθρωπιά και το δίκαιο για την προστασία των αμάχων και την εξασφάλιση των βασικών ανθρωπιστικών αναγκών των Παλαιστινίων.

Διαβάστε Επίσης