Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΑυτό κι αν είναι ληστεία!

Αυτό κι αν είναι ληστεία!

Τεράστια υφαρπαγή από τα εισοδήματα των εργαζομένων, κατά την τελευταία δεκαετία της διακυβέρνησης ΔΗΣΥ – Αναστασιάδη - Χριστοδουλίδη και των συνοδοιπόρων τους Συνολικά 11,7 δις ευρώ μετακινήθηκαν από τα εισοδήματα των εργαζομένων, στα κέρδη των κεφαλαιοκρατών!

-

 Ότι συνέβαινε επί Αναστασιάδη συμβαίνει και επί Χριστοδουλίδη. Ίδιας, γαρ, μάνας πολιτική. Οι επιχειρήσεις  εξακολουθούν να καταγράφουν κέρδη, που τα παράγει η δουλειά των εργαζομένων και καταναλωτών. Την τελευταία δεκαετία διακυβέρνησης ΔΗΣΥ, Αναστασιάδη, Χριστοδουλίδη και συνοδοιπόρων,  υπήρξε τεράστια απώλεια εισοδήματος από τους εργαζόμενους (11,7 δις ευρώ) το οποίο προστέθηκε στα κέρδη των κεφαλαιοκρατών.

 Οι εκλεκτοί των «αγορών» επαίρονται για κάποιες νέες επενδυτικές βαθμίδες και αξιολογήσεις των κακόφημων οίκων αξιολόγησης, ενώ οι μικρομεσαίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ζουν μια άλλη πραγματικότητα που τους στερεί από ότι είναι απαραίτητο για μια αξιοπρεπή ή ακόμη και απλή επιβίωσή τους.

  • Μόνο από την αρπαγή των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες και τα funds πολλοί θα χάσουν τα σπίτια τους μετά το νόμο που ψήφισαν στη Βουλή τα συγκυβερνώντα κόμματα και ο ΔΗ.ΣΥ θέτοντα τις βάσεις της αρπαγής των σπιτιών.

Είναι οι ίδιοι που στήριξαν το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας, των ιδιωτικοποιήσεων και στηρίζουν την πολιτική αφαίμαξης και ληστείας των εργαζομένων.

Με τις πολιτικές της τελευταίας δεκαετίας, ο πολίτης βαθμιαία υποβιβάζεται σε υπήκοο. Το σχέδιο των ελίτ, όχι μόνο στην Κύπρο, είναι να σπρώξουν τους εργαζόμενους ακόμη χαμηλότερα, στο επίπεδο του δουλοπάροικου, ο οποίος θα ζει  με ανασφάλεια στο σήμερα και φόβο για το αύριο, υπό την απειλή της φτώχειας, της έλλειψης χρημάτων και με τους λογαριασμούς να καραδοκούν, χωρίς σπίτι, χωρίς άλλη ζωή, πρόσβαση στον πολιτισμό, στην ανώτερη εκπαίδευση, στην ανάπαυση ή διασκέδαση με κάθε λογής βία γύρω του, οικονομική, πολιτική, αστυνομική.

Στους νέους καιρούς της fake κανονικότητας, της εικονικής ευημερίας που ήρθαν και έρχονται, αργά αλλά σταθερά, δοκιμάζεται η «αντοχή» των κοινωνιών να σηκώνουν το κόστος μιας μετάβασης (της δήθεν πράσινης, της ενεργειακής, της πολεμικής κ.λ.π.), που οι πολυεθνικές και τα τσιράκια τους σχεδιάζουν να φορτώσουν στις πλάτες των κοινωνιών όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη και πιο πέρα, όπου δεν έχουν ακόμα τον πλήρη έλεγχο.

Μοναδική επιλογή των κοινωνιών με προμετωπίδα τους εργαζόμενους και τις μαζικές οργανώσεις τους, η αντίσταση στην απανθρωπιά, στην απανθρωποποίηση, στην οικονομική και άλλη βία, στον πόλεμο των ελίτ. Για μια ζωή με αξιοπρέπεια και κοινωνικότητα. Είμαστε η μεγάλη πλειοψηφία, ας το συνειδητοποιήσουμε!

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Διαβάστε Επίσης