Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΑφήστε τα μιλλοσφοτζίσματα! Δώστε πραγματικά κίνητρα για αντιμετώπιση της υπογεννητικότηταςστους νέους  

Αφήστε τα μιλλοσφοτζίσματα! Δώστε πραγματικά κίνητρα για αντιμετώπιση της υπογεννητικότηταςστους νέους  

Όταν φαντάζει αδύνατο να αποκτήσεις στέγη, θα σκεφτείς για οικογένεια και παιδιά;

-

Και ο Πούτιν λοιπόν, για τους δικούς του λόγους, κάλεσε τους Ρώσους, να κάνουν παιδιά όπως οι παππούδες τους, 5-6-7 παιδιά η κάθε οικογένεια. Οι Κύπριοι όμως που βρισκόμαστε κάτω από τα όρια της αναπλήρωσης του πληθυσμού (ο δείκτης γονιμότητες βρίσκεται στο 1,39 παιδιά/γυναίκα, ενώ το ελάχιστο για αναπλήρωση του πληθυσμού είναι 2,1), και αντιμετωπίζουμε την εισβολή εποίκων στα κατεχόμενα και άλλων ξένων, δεν ανησυχούμε.

 Όταν οι νέοι, έχουν μισθούς των 700-800 Ευρώ πως θα σκεφτούν για παντρειά και απόκτηση παιδιών, όταν αισθάνονται ήδη μεγάλο το βάρος της δικής τους διαβίωσης; Το να έχουν προσιτή Στέγη αποτελεί ένα από τους σημαντικούς λόγους που διασυνδέεται με την επιλογή ή όχι των νεαρών ζευγαριών για την δημιουργία οικογένειας. 

  • Όταν είναι αδύνατο να αποκτήσεις στέγη, θα σκεφτείς για οικογένεια και παιδιά;

Γιατί τα παιδιά έχουν ανάγκες, φαί , σχολείο, ιατρική φροντίδα, ψυχαγωγία, ρούχα, παιχνίδια, πανεπιστήμιο. Αν το κράτος θέλει να λύσει το πρόβλημα της υπογεννητικότητας και να αυξηθούν οι γεννήσεις που μάλλον βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, πρέπει να δώσει πραγματικά κίνητρα στους νέους και όχι μιλλοσφοτζίσματα.

 Όπως διαβάζουμε, στην Πολωνία  υπάρχει πλήρης φοροαπαλλαγή για τις γυναίκες που έχουν τέσσερα ή περισσότερα παιδιά,  ενώ όσες γυναίκες κάτω των 40 ετών παντρεύονται θα μπορούν να λάβουν άτοκο δάνειο ύψους 31.000 Ευρώ.

Το ένα τρίτο του χρέους τους θα διαγράφεται μόλις αποκτήσουν το δεύτερο παιδί τους, ενώ μόλις αποκτήσουν τρίτο θα απαλλάσσονται από το σύνολο του χρέους τους.

Επίσης όσες γυναίκες έχουν τέσσερα παιδιά και πάνω προβλέπεται να απαλλάσσονται ισοβίως από τον φόρο εισοδήματος.

Παρόμοια μέτρα εφαρμόζουν και άλλες χώρες. Το πρόβλημα οφείλεται κυρίως, σχεδόν εξ ολοκλήρου, στην οικονομική κατάσταση των ζευγαριών και την δυνατότητα τους να μπορούν να αντεπεξέρχονται στις απαιτήσεις της σημερινής, ακριβού κόστους ζωής.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των οικογενειών με παιδιά και των νέων που βρίσκονται σε απόφαση γάμου.

Ο σχεδιασμός αυτός, θα πρέπει να περιλαμβάνει μέτρα για οικονομική στήριξη των οικογενειών με παιδιά, μέτρα για την ενίσχυση/βελτίωση των υπηρεσιών παιδικής μέριμνας, καθώς επίσης και σημαντικές μεταρρυθμίσεις στον τρόπο εργασίας και οικονομικά κίνητρα.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Διαβάστε Επίσης