Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑΌπλα μέσω της Βάσης Ακρωτηρίου στο Ισραήλ για να σκοτώνει Παλαιστίνιους στη...

Όπλα μέσω της Βάσης Ακρωτηρίου στο Ισραήλ για να σκοτώνει Παλαιστίνιους στη Γάζα!

Οι ΝΑΤΟϊκοί μετέτρεψαν την Κύπρο σε «διεθνή στρατιωτικό κόμβο» ενίσχυσης του κράτους – τρομοκράτη, εμπλέκοντας την στη γενοκτονία στη Γάζα!

-

Του Πέτρου Χ. ΠΑΣΙΑ

Ενώ πλέον είναι ξεκάθαρη η εμπλοκή και ανάμειξη του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση του Ισραήλ με την Παλαιστίνη και όχι με τη Χαμάς, όπως προπαγανδιστικά μας σερβίρουν τα ελεγχόμενα αστικά μέσα ενημέρωσης, όλο και νέα στοιχεία έρχονται στο φως που αφορούν την ενεργή και υλική στήριξη του φασιστικού καθεστώτος του Βενιαμίν Νετανιάχου από χώρες της Δύσης και της Ε.Ε.

Με τις ενέργειες τους, οι κατ’ ευφημισμό «προστάτες» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γίνονται συνένοχοι στον αφανισμό ενός ολόκληρου λαού, του Παλαιστινιακού. Με πρόσχημα την καταδικαστέα φονική επιχείρηση της Χαμάς στο Ισραήλ, το φασιστικό καθεστώς του πρωθυπουργού της χώρας, έθεσε σε πλήρη λειτουργία την πολεμική μηχανή του σκορπώντας το θάνατο και την καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας.

Συνυπεύθυνοι στη σφαγή χιλιάδων ανθρώπων, οι μισοί από τους οποίους παιδιά και βρέφη είναι χώρες του ΝΑΤΟ των οποίων την ώρα που οι πολιτικοί ηγέτες τους, υποκριτικά εμφανίζονται με προβιά ειρηνοποιών, στέλνουν στρατιωτικές ενισχύσεις στο Ισραήλ.

  • Για ασύγγνωστη υποκρισία ελέγχεται και η κυβέρνηση της Κύπρου η οποία από τη μια προπαγανδίζει την πρόταση της για θαλάσσιο διάδρομο αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Παλαιστινίους στη Γάζα, από την άλλη επιδεικνύει εγκληματική ανοχή στη χρησιμοποίηση του εδάφους της Κύπρου για αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ!

Λίγα 24ωρα μετά την αποκαλυπτική ανταπόκριση μας που δημοσιεύθηκε και στην «ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΗ» στις 9.11.2023 κάτω από τον τίτλο «Θανάσιμοι κίνδυνοι για την Κύπρο και το λαό της από τη χρήση του κυπριακού εδάφους για στρατιωτικές δραστηριότητες των δυτικών που εμπλέκονται στην Αραβοϊσραηλινή διένεξη», και άλλα έγκριτα μέσα ενημέρωσης ασχολήθηκαν με το θέμα παρουσιάζοντας πληροφορίες που ενισχύουν το γεγονός πως οι ΝΑΤΟϊκοί χρησιμοοποιούν τη χώρα μας ως προγεφύρωμα για ενίσχυση της πολεμικής μηχανής του Ισραήλ.

ΟΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ

ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ!

  • Δημοσίευμα του «Declassified UK» φέρει τον στρατό των ΗΠΑ να προμηθεύει κρυφά με όπλα το Ισραήλ, χρησιμοποιώντας τις βάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο.

Όπως αναφέρεται, η βρετανική βάση στην Κύπρο έχει γίνει διεθνής στρατιωτικός κόμβος, που υποστηρίζει τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Γάζα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «αμερικανικό στρατιωτικό μεταφορικό αεροπλάνο C-25 πέταξε από τη βρετανική βάση στην Κύπρο στο Τελ Αβίβ την περασμένη Τετάρτη.

  • Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ πραγματοποιεί πτήσεις μεταφοράς από τις τεράστιες βάσεις της στη Γερμανία, την Τουρκία και την Ισπανία στη βάση του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο.

Τα μισά από τα αμερικανικά αεροπλάνα που πετούσαν από τη βρετανική Κύπρο λέγεται ότι μεταφέρουν όπλα για το Ισραήλ».

  • Σημειώνει ακόμη ότι σύμφωνα με την έγκριτη ισραηλινή εφημερίδα Haaretz  πάνω από 40 μεταφορικά αεροσκάφη των ΗΠΑ, 20 βρετανικά μεταγωγικά αεροσκάφη και επτά βαρέα μεταγωγικά ελικόπτερα έχουν πετάξει στη βάση στο Ακρωτήρι, μεταφέροντας εξοπλισμό, όπλα και δυνάμεις».

«Η βάση στο Ακρωτήρι είναι εδώ και καιρό ο σταθμός για τις βρετανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις και τις εκστρατείες βομβαρδισμών στη Μέση Ανατολή. Βρίσκεται 180 μίλια από το Τελ Αβίβ με διάρκεια πτήσης 40 λεπτά», συνεχίζει το δημοσίευμα.

Τα αεροπλάνα έχουν φορτωθεί με φορτίο από στρατηγικές αποθήκες που ανήκουν στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, σύμφωνα με τη Haaretz. Περίπου οι μισές πτήσεις των ΗΠΑ λέγεται ότι «παρέχουν στρατιωτική βοήθεια».

ΣΑΛΟΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Η συμμαχία με το κράτος – τρομοκράτη, το Ισραήλ και η αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού για εξόντωση των Παλαιστινίων προκαλεί πολιτικό σάλο στη Βρετανία, με τον βουλευτή Kenny MacAskill να καταθέτει σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή για τη μεταφορά μέσω της Βάσης Ακρωτηρίου όπλων στο Ισραήλ, χωρίς ωστόσο να λαμβάνει απαντήσεις από την Βρετανική κυβέρνηση η οποία επικαλείται λόγους… «εθνικής ασφάλειας»!

Ο MacAskill, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της Σκωτίας επέκρινε έντονα την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ καταγγέλλοντας συνάμα το γεγονός ότι επιβλήθηκε «συσκότιση» για το θέμα με τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης της χώρας να επιλέγουν την αυτολογοκρισία και να μην ασχολούνται με την ενίσχυση του κράτους του Ισραήλ από τις συγκεκριμένες χώρες οι κυβερνήσεις των οποίων θα βρεθούν ίσως υπόλογες και συνένοχες με το Ισραήλ, στο διεθνές δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου.

Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ

ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

Δυστυχώς η κυπριακή κυβέρνηση δια του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, συμπεριφέρεται ως πιστός υπηρέτης των δυτικών και των Ισραηλινών και συγκαλύπτει τους συνένοχους στο έγκλημα πολέμου εναντίον των Παλαιστινίων.

 Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα βρετανικών ΜΜΕ ότι από τις Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο μεταφέρονται όπλα στο Ισραήλ και η κυβέρνηση του κατηγορείται για συνενοχή στους βομβαρδισμούς της Γάζας από το Ισραήλ, ισχυρίστηκε ότι… «δεν υπάρχει τέτοιου είδους πληροφόρηση και πρόσθεσε ότι η χώρα μας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ορμητήριο για πολεμικές επιχειρήσεις.

  • Καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα η απάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ο οποίος χωρίς προσχήματα έδωσε πλήρη κάλυψη στους Αμερικανούς και τους Βρετανούς. Δεν έδωσε έστω την «κλασική» απάντησε πως «οι  πληροφορίες θα διερευνηθούν» γιατί προφανώς του είναι περισσότερο χρήσιμο να είναι αρεστός στους στρατηγικούς εταίρους του!

Όμως, πώς γνωρίζει ο Πρόεδρος πως «δεν υπάρχει τέτοιου είδους πληροφόρηση»; Γιατί δεν αναφέρθηκε κατά πόσο ερεύνησαν οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες της Δημοκρατίας την υπόθεση; Μήπως γιατί ο Ν. Χριστοδουλίδης αρκέστηκε στην εκδοχή των υπηρεσιών των Βρετανικών Βάσεων;

Με τη στάση του καθίσταται συνυπεύθυνος για τις ενέργειες των Αμερικανοβρετανών. Γιατί γνωρίζει πολύ καλά πως οι Βρετανοί, παραβιάζοντας και αυτές τις συμφωνίες τις οποίες επικαλούνται για να συνεχίζουν να παραμένουν στην Κύπρο, παραχώρησαν (!!!) ως να είναι δικό τους αμπελοχώραφο, έκταση στην περιοχή της Βάσης Ακρωτηρίου για στάθμευση Αμερικανικών μεταγωγικών ελικοπτέρων.

Καλά κάνει η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη να ξεκαθαρίσει τη θέση της γιατί τα πράγματα στη γειτονιά μας εξελίσσονται πολύ επικίνδυνα με διπλωματικές πηγές να μην αποκλείουν διεύρυνση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή με εμπλοκή και άλλων Αραβικών χωρών. Γι’ αυτό και οι χρησιμοποίηση της Αεροπορικής Βάσης Ακρωτηρίου για εξορμήσεις κατασκοπευτικών αεροσκαφών που παρακολουθούν τις κινήσεις εχθρικών προς το Ισραήλ γειτονικών χωρών.

  • Ο καθένας αντιλαμβάνεται την επικινδυνότητα για την Κύπρο και το λαό της από τη στάση της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη στην Αραβοϊσραηλινή διένεξη.

Ήδη η άμεση ή συγκαλυμμένη χρησιμοποίηση της Κύπρου από τους Δυτικούς για στρατιωτικούς σκοπούς προκαλούν αντιδράσεις από τις εδώ διπλωματικές αποστολές Αραβικών κρατών.

Δυστυχώς η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη επιμένει βάζει πάνω από την Κύπρο τα συμφέροντα των δυτικών στρατηγικών συμμάχων της, έστω κι αν αυτό δημιουργεί θανάσιμους κινδύνους για την Κύπρο και το λαό της.

Διαβάστε Επίσης