Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΜας «ξεγέλασαν» οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκοί στρατηγικοί σύμμαχοι των κυβερνώντων!

Μας «ξεγέλασαν» οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκοί στρατηγικοί σύμμαχοι των κυβερνώντων!

Τα υπερσύγχρονα ισραηλινά άρματα μάχης που δεν ήλθαν ποτέ στην Κύπρο ενώ εμείς στείλαμε 5 κοντέϊνερ με στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία!

-

Του Πέτρου Χ. ΠΑΣΙΑ

Από ένα κράτος – τρομοκράτη, από μια κυβέρνηση που δίνει εντολές για γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού, των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, κανείς δεν θα περίμενε διαφορετική συμπεριφορά στις διεθνείς και διμερείς σχέσεις της με άλλα κράτη. Το φασιστικό καθεστώς του Βενιαμίν Νετανιάχου έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο έναντι της Κύπρου και στον τομέα της στρατιωτικής συνεργασίας. Τα περί διμερών και τριμερών συνεργασιών προς… «όφελος όλων», αποδείχτηκαν λόγια το αέρα.

Οι Ισραηλινοί και οι έτεροι στρατηγικοί σύμμαχοι των κυβερνήσεων Νίκου Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ και Ν. Χριστοδουλίδη ΔΗΚΟ, ΔΗΠΑ, ΕΔΕΚ αφού πήραν όσα ήθελαν από την Κύπρο σε στρατιωτικό επίπεδο, τελικά άφησαν τη χώρα μας «γυμνή στρατιωτικά»! Προσκολλημένοι στο περιβόητο δόγμα «ανήκομεν στην δύσιν» και με τις πολιτικο-ιδεολογικές αγκυλώσεις που χαρακτηρίζουν τις ενέργειες τους δεν είχαν κανένα ενδοιασμό προκειμένου να ικανοποιήσουν τις επιθυμία των συμμάχων τους να ξηλώσουν την άμυνα της χώρας μας.

Η υπόθεση ξεκίνησε με την κινητοποίηση των Δυτικών να εξουδετερώσουν τον «προαιώνιο εχθρό» τους, τη Ρωσία, ενισχύοντας στρατιωτικά την Ουκρανία η οποία δέχθηκε την επίθεση της Ρωσίας όταν στο Κίεβο οι δυτικόφιλες δυνάμεις ανέτρεψαν τη φιλορωσική κυβέρνηση.

Οι ΝΑΤΟϊκοί, συνεπικουρούμενοι από τους κυρίαρχους κύκλους των Βρυξελλών προκειμένου να ανταποκριθούν στα επείγοντα αιτήματα των Ουκρανών για προμήθεια σε οπλικά συστήματα και πυρομαχικά ζήτησαν και από την Κύπρο να τους παραδώσεις τα Ρωσικής προέλευσης όπλα, άρματα μάχης τύπου Τ-80U και άλλα οπλικά συστήματα τα οποία της προμήθευε όλα τα προηγούμενα χρόνια αρχικά η Σοβιετική Ένωση και στη συνέχεια η Ρωσική Ομοσπονδία, αφού με απαίτηση της κατοχικής Τουρκίας είχε επιβληθεί εμπάργκο στη χώρα μας από τους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς ιμπεριαλιστές.

Ο… ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ

ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ…

Σύμφωνα με ενημερωμένη στρατιωτική πηγή, το πρόβλημα κάπου «σκάλωσε» γιατί καμιά δυτική χώρα δεν ήταν σε θέση, ή δεν ήταν πρόθυμη, να προχωρήσει σε πωλήσεις όπλων στην Κύπρο για αναπλήρωση κυρίως των αρμάτων μάχης τα οποία οι ΝΑΤΟïκοί μας ζητούσαν επίμονα να στείλουμε στην Ουκρανία….

Μέχρι που οι Αμερικανοί ανακάλυψαν τον… «από μηχανής θεός» που ακούει στο όνομα Ισραήλ. Η Ουάσιγκτον, η οποία επέβαλε στην Κύπρο το συγχρονισμό της στην επιβολή εμπάργκο στη Ρωσία, μεσολάβησε προς το Ισραήλ για αναπλήρωση των ρωσικών T-80U που εξοπλίζουν τις δύο επιλαρχίες της XX Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς και άλλων οπλικών συστημάτων που θα έστελνε η Κύπρος στην Ουκρανία με δικής του κατασκευής ανάλογο στρατιωτικό εξοπλισμό.

Στη βάση αυτής της πολιτικής συνεννόησης η Κύπρος προχώρησε στην αποστολή στην Ουκρανία πέντε κοντέϊνερς πυρομαχικά, ως… συνδρομή της Ε.Ε. στην «αλληλεγγύη» της προς την κυβέρνηση Ζελένκι η οποία πίεζε και πιέζει τις Βρυξέλλες να μην αθετήσουν τη δέσμευση τους να προμηθεύσουν τη χώρα του μέχρι την ΄Ανοιξη του 2024 με ένα εκατομμύριο πυρομαχικά.

Μετά την παρέμβαση των Αμερικανών, ακολούθησαν συνομιλίες μεταξύ Τελ Αβιβ και Κύπρου, αρχικά σε πολιτικό επίπεδο, όταν υπουργός Εξωτερικών ήταν ο νυν Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης και στη συνέχεια σε στρατιωτικό επίπεδο που οδήγησαν σε  συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο για προμήθεια της Κύπρου με τα ισραηλινά προηγμένης τεχνολογίας άρματα μάχης Merkava Mk.2 και Mk.3

Για το σκοπό αυτό τον περασμένο Μάϊο αρματιστές της Εθνικής Φρουράς παρακολούθησαν πρόγραμμα τεσσάρων εβδομάδων στα ισραηλινά άρματα μάχης. Το πρόγραμμα, που διεξήχθη στο Ισραήλ, είχε ως στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων και της τεχνογνωσίας των στελεχών στα Ισραηλινά άρματα μάχης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στη βάση της 460ης  Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) στο πλαίσιο των μαθημάτων εκπαίδευσης αξιωματικών που διεξάγονται από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις.

 Ένα ενδιαφέρον στοιχείο από τις πληροφορίες και τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι ότι η εκπαίδευση φαίνεται να έγινε στον νεότερο τύπο του άρματος μάχης, δηλαδή το Merkava IV που η Κύπρος είχε προτείνει ως ενδεχόμενο αντικαταστάτης των ρωσικών αρμάτων λίγο καιρό πριν τις πρώτες πληροφορίες πιθανής συμφωνίας.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΚΑΙ ΥΠΑΝΑΧΩΗΡΗΣΗ

Ωστόσο, μετά την επιστροφή των Κυπρίων αρματιστών στην Κύπρο η Ισραηλινή πλευρά ενημέρωσε την Κυπριακή πως το Τελ Αβιβ ήταν πρόθυμο να πωλήσει στην Κύπρο το αρχικό μοντέλο των αρμάτων μάχης Merkava και όχι το εκσυγχρονισμένο Merkava IV!

  • Διπλωματικές πηγές αποδίδουν την υπαναχώρηση των Ισραηλινών και σε πολιτικές παρεμβάσεις της τουρκικής διπλωματίες η οποία φέρεται να έχει συνδέσει το θέμα με τις δυνατότητες που θα αποκτήσει με τέτοιου τύπου προηγμένης τεχνολογία μια χώρα μη μέλος του ΝΑΤΟ με την οποία η ίδια δεν έχει διπλωματικές σχέσεις και βρίσκεται απέναντι της.

Αυτά όλα μέχρι πριν ξεσπάσει η κρίση με τη Χαμάς και την κήρυξη πολέμου από το Ισραήλ εναντίον της Γάζας. Σύμφωνα με ενημερωμένες διπλωματικές πηγές οι Ισραηλινοί με αφορμή τον πόλεμο δεν ανταποκρίνονται καν όταν από Κυπριακής πλευράς επιχειρείται το ξεκαθάρισμα του ζητήματος.

Κάπως έτσι η Κύπρος έμεινε επί ξύλου κρεμάμενη. Άδειασε τις αποθήκες της από Ρωσικής κατασκευής πυρομαχικά τα οποία έστειλε στην Ουκρανία, ξήλωσε τη συνεργασία της με τη Ρωσία στην προμήθεια νέων οπλικών συστημάτων αλλά και ανταλλακτικών για τα ρωσικής κατασκευής άρματα μάχης και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό και οι Ισραηλινοί νέοι «στρατηγικοί σύμμαχοι» των κυβερνήσεων Αναστασιάδη – Χριστοδουλίδη, μας ξεγέλασαν. 

Στρατιωτικές αναφέρουν σχετικά ότι στις τάξεις της Εθνικής Φουράς επικρατεί έντονη δυσφορία, καθώς πέραν της αποστολής στην Ουκρανία τεράστιων ποσοτήτων πυρομαχικών με εντολές που δόθηκαν από το ανώτατο επίπεδο κατά την περίοδο του Καλοκαιριού διεξάγονταν βολές σε όλα τμήματα της Εθνικής Φρουράς, ακόμη και από εθνοφύλακες στους οποίους παραχωρούνταν διπλάσιος και τριπλάσιος από το συνηθισμένο αριθμό σφαιρών!

Λες και ήθελαν να ξεφορτωθούν τα πυρομαχικά για ν’ αδειάσουν οι αποθήκες, προφανών ενόψει της έλευσης των Ισραηλινής προέλευσης όπλων και πυρομαχικών μαζί με τα… προηγμένης τεχνολογίας άρματα μάχης.

Κούνια που τους κούναγε! Με τις πολιτικές και τους χειρισμούς των κυβερνώντων τα άρματα μάχης της Εθνικής Φρουράς προφανώς μένουν εδώ ως παλιοσιδερικά και η άμυνα της Κύπρου είναι πλέον διάτρητη!

Διαβάστε Επίσης