Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΚΟΙΝΩΝΙΑΧρυσό «βραβείο» η Κύπρος στις μίζες και στη διαφθορά!

Χρυσό «βραβείο» η Κύπρος στις μίζες και στη διαφθορά!

-

Με βάση δε το ευρωβαρόμτερο που εξέτασε το θέμα «επιχειρήσεις και διαφθορά» εδώ παίρνουμε το χρυσό μετάλλιο με το 95% των κυπριακών επιχειρήσεων να θεωρεί ότι η διαφθορά είναι διαδεδομένη στη χώρα μας.

Σύμφωνα δε με τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν σ’ αυτό το ευρωβαρόμετρο, το 62% υποστηρίζει ότι η πιο διαδεδομένη πρακτική διαφθοράς στην χώρα μας είναι οι μίζες, ποσοστό 49% θεωρεί διαδεδομένη πρακτική την ευνοϊκή μεταχείριση  μελών της οικογένειας ή φίλων  στους δημόσιους φορείς ενώ ένα  ποσοστό της τάξης του  35% θεωρεί διαδεδομένη πρακτική τις δωροδοκίες. 

Το 86% όσων έλαβαν μέρος σε αυτή την έρευνα δήλωσαν ότι άτομα ή επιχειρήσεις που πιάνονται στα πράσα ή παραδέχονται ότι δωροδόκησαν κρατικούς υπαλλήλους για να παίρνουν από το δημόσιο δουλειές εκατομμύριων όχι μόνο δεν τιμωρούνται αλλά επιβραβεύονται με το να τους δίνονται αποκλειστικά και μόνο όλα τα μεγάλα έργα. 

Το 62% θεωρεί απίθανο να οδηγηθούν στα δικαστήρια  και να τιμωρηθούν ενώ ένα 38% απάντησε ότι αυτό «είναι πιθανόν» να φτάσουν οι υποθέσεις στα δικαστήρια…

 

Διαβάστε Επίσης