Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΧορός δις ευρώ! Δημιουργούν τεχνητά «άμεση ανάγκη» εξοπλισμών για ν’ αγοράσουν από...

Χορός δις ευρώ! Δημιουργούν τεχνητά «άμεση ανάγκη» εξοπλισμών για ν’ αγοράσουν από το Ισραήλ

-

Η κυβέρνηση στήνει κρατεί ως επτασφράγιστο μυστικό, πλην όμως αποτελεί κοινό μυστικό, πως ξηλώνει ολόκληρο το σύστημα άμυνας της χώρας, υπακούοντας στα κελεύσματα των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών ιμπεριαλιστών.

Έχοντας μαζέψει τεράστια κονδύλια από τους αυξημένους φόρους λόγω της ακρίβειας, οι κυβερνώντες καταστρώνουν σχέδια για τη μεγάλη «αγορά του αιώνα» σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς για τις «ανάγκες» δήθεν της Εθνικής Φρουράς, ενώ στην πραγματικότητα ο καυγάς γίνεται για να σταλούν ενισχύσεις στην Ουκρανία, στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Έτσι, αγοράζουμε ως Κύπρος τα παλιάς τεχνολογίας άρματα του Ισραήλ τα οποία θέλει να ξεφορτωθεί κι εμείς στέλνουμε τα Ρωσικής κατασκευής άρματα στην Ουκρανία!

Αυτή κι αν είναι διασπάθιση δημοσίου χρήματος!

  • Αδειάζουν τις αποθήκες πυρομαχικών της Εθνικής Φρουράς με αλλεπάλληλες βολές, ακόμη και εθνοφυλάκων, για να δημιουργήσουν τεχνητά «επείγουσα» ανάγκη αγοράς νέων οπλικών συστημάτων από τη Δύση

Το άλλοθι: Τάχατες δεν υπάρχουν πυρομαχικά, άρα μας έμειναν ως… παλιοσιδερικά. «Άριστη» πρόφαση για να επισπεύσουν τις αγορές, να στείλουν όπλα στην Ουκρανία όπου σπεύδει με εντολές της Ουάσιγκτον ο Νίκος Χριστοδουλίδης για να συναντηθεί με τον Ζελένκι και να του δώσει τα δώρα του…

Με πρόφαση την κατεπείγουσα ανάγκη, τάχατες, για νέα οπλικά συστήματα από τη Δύση, θα αγοράσουν τα παλιάς τεχνολογίας, τα παλιοσιδερικά, των ισραηλινών!

Αγορές από ΗΠΑ φαίνεται το θέμα να σκαλώνει στις αντιδράσεις της Άγκυρας. Μπορεί να έχει αρθεί πολιτικά το εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κύπρο, όμως είναι και τα διαπλεκόμενα των Αμερικανών. Η Τουρκία και ως σύμμαχος τους και ως μεγάλη δύναμη, δεν μπορεί να μην λαμβάνεται υπόψη από την Ουάσιγκτον…

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ MERKAVA

ΚΑΙ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ!

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, το Ισραήλ και η Κύπρος είχαν συνομιλίες σχετικά με την πώληση αρμάτων μάχης Merkava, ανέφεραν πηγές και από τις δύο χώρες στη Haaretz. Μία από τις επιλογές που τέθηκε κατά τη διάρκεια των συζητήσεων είναι η Κύπρος να αγοράσει άρματα μάχης Merkava από το Ισραήλ και στη συνέχεια θα στείλει παλαιότερα άρματα μάχης ρωσικής κατασκευής στην Ουκρανία.

Όταν στις αρχές του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας, κυκλοφόρησαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι ΝΑΤΟϊκοί ζήτησαν από την κυπριακή κυβέρνηση να στείλει τα Ρωσικής κατασκευής άρματα μάχης που διαθέτει η Εθνική Φρουρά για ενίσχυση του Ζελένσκι, ξέσπασε σάλος γιατί θα δημιουργούνταν θέματα με την άμυνα της χώρας μας. Η κυβέρνηση τότε έσπευσε να διαψεύσει καθησυχάζοντας την κοινή γνώμη πως δεν υπήρχαν τέτοιες προθέσεις.

Προφανώς ήθελαν να κερδίσουν χρόνο και να «στήσουν το παιχνίδι»… Σήμερα είναι όλα ξεκάθαρα:

  • Η κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη ο οποίος ήταν και με την ιδιότητα του ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη αναμεμειγμένος στην υπόθεση, ολοκληρώνει το έργο…

Το Ισραήλ, πιστό σκυλί κι αυτό των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών, εμφανίστηκε ως από μηχανής θεός, πρόθυμο να πωλήσει στην Κύπρο με άμεση παράδοση και άρματα μάχης και ελαφρύ οπλισμό. Στην πραγματικότητα θα ξεφορτωθεί τα παλιάς τεχνολογίας οπλικά συστήματα και θα μας έχει και… υποχρεωμένους, έστω κι αν θα χρυσοπληρώσουμε με δισεκατομμύρια ευρώ!

Η Κύπρος μεθοδικά «αχρηστεύει» τα δικά της άρματα και θα τα στείλει δώρο στο Ζελένσκι στην Ουκρανία…

ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΛΕΜΟΥ…

Το άρμα Merkava είναι προϊόν πολέμου. Εισήχθη σε υπηρεσία μετά τις μεγάλες απώλειες του Ισραηλινού Τεθωρακισμένου Σώματος στον πόλεμο του 1973  με σκοπό και την μείωση της εξάρτησης από ξένες προμήθειες όπλων.

Το Merkava Mark III τέθηκε εκτός υπηρεσίας το 2020 κι από τότε οι Ισραηλινοί αναζητούν αγοραστές… Το Mark III είναι εξοπλισμένο με πυροβόλο 120 mm. Το Mark III μπορεί επίσης να εκτοξεύσει αντιαρματικούς πυραύλους LAHAT, με επιχειρησιακό βεληνεκές περίπου διπλάσιο από τους πυραύλους AT-11 Sniper που εκτοξεύονται από τα άρματα μάχης T-80U που χρησιμοποιούνται σήμερα από την Κύπρο. Στα 30 χρόνια από τότε που τέθηκε σε υπηρεσία το άρμα υποβλήθηκε σε αρκετές αναβαθμίσεις στην θωράκιση και τα συστήματά του, παρ’ όλα αυτά η στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ έκρινε ότι δεν κατέστησαν αρκούντως αποτελεσματικά και τα έβαλαν προς πώληση…

Αξιωματούχος στην Κύπρο επιβεβαίωσε στη Haaretz ότι διεξάγονται διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών, αλλά αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για την ίδια τη συμφωνία ή χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής της. Τον περασμένο μήνα, ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant επισκέφθηκε την Κύπρο.

Λίγο αργότερα, ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε το Ισραήλ και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.  Αργότερα, οι δύο ηγέτες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία συμφώνησαν να «συνεχίσουν να προωθούνται» ένα θέμα που τέθηκε στη συνάντηση. Επιπλέον, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζάτσι Χανέγκμπι επισκέφθηκε τη Λευκωσία.

Νωρίτερα αυτό το έτος, πολλά μέσα ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη ανέφεραν ότι η Κύπρος συμφώνησε να μεταφέρει τα παλαιότερα ρωσικής κατασκευής άρματα μάχης στην Ουκρανία, η οποία αναζητά απελπισμένα στρατιωτικό εξοπλισμό.

Αυτό μπορεί να θέτει τις βάσεις για μια τριμερή συμφωνία, στην οποία τα ισραηλινά τανκς θα αντικαθιστούσαν τα παλαιότερα κυπριακά και με τη σειρά της η Κύπρος θα μετέφερε αυτά τα παλαιότερα τανκς στο Κίεβο.

ΑΝΤΙΑΕΡΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥΣ ΟΠΛΙΣΜΟΣ

Ως επτασφράγιστο μυστικό παραμένουν οι συζητήσεις που διεξάγονται και για πιθανή προμήθεια της Κύπρου με το αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome ή άλλων συστημάτων αεράμυνας ισραηλινής προέλευσης όπως  το Barak MX, ένα πυραυλικό σύστημα εδάφους – αέρος μεγάλου βεληνεκούς με βλήματα επιδόσεως της τάξεως των 150 χλμ.

Εξάλλου σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, αντιπροσωπείες της Κύπρου και του Ισραήλ συζητούν παράλληλα και το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης της Εθνικής Φρουράς με ελαφρύ οπλισμό από το Ισραήλ.

 

Διαβάστε Επίσης