Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠροβληματισμένοι και απαισιόδοξοι για το μέλλον οι Κύπριοι

Προβληματισμένοι και απαισιόδοξοι για το μέλλον οι Κύπριοι

-

Το 52% των Κυπρίων πολιτών δεν είναι ικανοποιημένο με τον τρόπο που λειτουργεί η δημοκρατία στην χώρα μας σε σύγκριση με το 41% στην ΕΕ, ενώ το 56% των συμπατριωτών μας δεν είναι ικανοποιημένο με την δημοκρατία στην ΕΕ.  Εκείνο που ξεχωρίζει είναι ότι το 58% των Κυπρίων ερωτηθέντων απάντησαν ότι λαμβάνουν ενημέρωση από τα κοινωνικά δίκτυα στο διαδίκτυο και πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ που ο μέσος όρος φτάνει το 29%. 

 Παράλληλα 84% των ερωτηθέντων  δήλωσαν ότι συχνά συναντούν ειδήσεις ή πληροφορίες που πιστεύουν ότι διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα ή είναι και ψευδείς.  Λογικό που ακούγεται την στιγμή που το 99% των ΜΜΕ είναι ελεγχόμενο από την κυβέρνηση του κεφαλαίου.  Το 58% των Κυπρίων είναι πεπεισμένοι ότι τα πράγματα στην χώρα μας οδεύουν προς την λανθασμένη κατεύθυνση, το 57% κρίνει κακή την γενική κατάσταση στην χώρα μας.

 Οσον αφορά για τις συνέπειες στον πόλεμο στην Ουκρανία το 90% των Κυπρίων ερωτηθέντων απάντησε ότι αυτός έχει σοβαρές επιπτώσεις για τους ίδιους ως άτομα και το 97% απάντησε ότι έχει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις για τη χώρα μας. 

Σε ερώτηση ποια θέματα θεωρούν ως σημαντικότερα το 52%  απάντησαν την μετανάστευση, το 53% την ακρίβεια, την άνοδο των τιμών και το κόστος διαβίωσης. 

Οι απόψεις των πολιτών  φαίνεται ότι δεν φτάνουν στον Λόφο του Προεδρικού,  όπου συνεχίζουν να ζουν στο ροζ συννεφάκι τους…

Διαβάστε Επίσης