Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΦταίνε οι πολιτικές που γυρίζουν την πλάτη στα νέα ζευγάρια!

Φταίνε οι πολιτικές που γυρίζουν την πλάτη στα νέα ζευγάρια!

-

Οι τέσσερις πιο σημαντικοί λόγοι που κρατούν καθηλωμένο το ποσοστό της γονιμότητας είναι οι χαμηλές απολαβές των εργαζομένων, ιδιαίτερα των νέων, η γονική άδεια και τα επιδόματα μητρότητας και πατρότητας που κυμαίνονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ, και οι πολύ χαμηλές κρατικές δαπάνες για τον τομέα της Υγείας.

Αν η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει κάτι από την λιτοδίαιτη για τους εργαζόμενους πορεία της προηγούμενης κυβέρνησης, ας κρατήσει μερικά ποσά από αυτά που γενναιόδωρα δίνονται την τελευταία δεκαετία στους επιχειρηματίες και στις τράπεζες και ας τα δώσει για τους μισθούς των εργαζομένων, για επιδόματα μητρότητας και πατρότητας και για την Υγεία.

  • Αν μη τι άλλο να μην είμαστε οι τελευταίοι στην Ευρώπη και για να αναπληρωθεί ο πληθυσμός που όλο και πιο γερασμένος γίνεται.

Πιστεύω το αντιλαμβάνονται πως αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς και λαμβάνοντας υπόψη και τον εποικισμό στα κατεχόμενα όπου γεννιούνται άνθρωποι που σε λίγα χρόνια γονείς και παιδιά θα είναι γεννημένοι στην Κύπρο και δεν θα μπορεί κανένας να τους πει πως δεν είναι Κύπριοι, η δημογραφία και η αριθμητική σχέση ε/κ και κατοίκων των κατεχομένων, θα αλλάξει άρδην, κάτι που θα επηρεάσει και τη λύση ή ακόμα χειρότερα και τη μη λύση του κυπριακού.

Το ποσοστό των γεννήσεων δεν είναι λοιπόν μόνο θέμα που αφορά την Ελληνοκυπριακή κοινότητα, τις συνεισφορές στα ταμεία κοινωνικών ασφαλίσεων κλπ, αλλά θέμα που επηρεάζει το μέλλον της Κύπρου και της Ελληνοκυπριακής κοινότητας. Αν ούτε η νέα  κυβέρνηση αντιλαμβάνεται και αυτήν την παράμετρο του προβλήματος δύσκολες εποχές αναμένουν τη χώρα.

Διαβάστε Επίσης