Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΚαιρός να ανατρέψουμε τον «μεγάλο αδελφό»! Και μαζί την κακοδαιμονία που ...

Καιρός να ανατρέψουμε τον «μεγάλο αδελφό»! Και μαζί την κακοδαιμονία που στοιχειώνει τη χώρα μας!

-

  • Το σκάνδαλο με τις παρακολουθήσεις δείχνει ότι η διαφθορά και το βαθύ κράτος κυριαρχούν κάτω από την αγαθή εικόνα που η κυβέρνηση πασκίζει να φτιάξει για τον εαυτό της.

Η κυβέρνηση είτε δια της ΚΥΠ, είτε απευθείας μέσω των ισραηλινών εταιρειών κατασκοπίας, με τα παράνομα λογισμικά Pegasus και  Predator παρακολουθούσε και δεν ξέρουμε αν συνεχίζει να το κάνει, τηλέφωνα πολιτών, δημοσίων προσώπων, περιλαμβανομένων πολιτικών και δημοσιογράφων.

 Έχει μάλιστα αποδεχτεί ή και μεσολαβήσει για την εξαγωγή της τεχνολογίας αυτής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Η επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (PEGA) που εξετάζει την παράνομη χρήση κατασκοπευτικού λογισμικού, επισκέφθηκε τη Λευκωσία την περασμένη εβδομάδα αναζητώντας απαντήσεις, αλλά έφυγε δυσαρεστημένη. Μέλη της επιτροπής παραπονέθηκαν ότι οι αρχές,- εννοώντας κατά κύριο λόγο το Γενικό Εισαγγελέα -, δεν έδωσαν τα στοιχεία που ανέμεναν.

  • Το μέλος της Επιτροπής κύριος Κούλογλου ανέφερε ότι, «αν η υπόθεση του μαύρου βαν δεν είχε κουκουλωθεί, όπως είχε συγκαλυφθεί τελικά, ενδεχομένως η πολιτική κρίση στην Ελλάδα να είχε αποφευχθεί και η εικόνα της Κύπρου να είχε περισωθεί».

Αυτό το γεγονός δεν ξανάπαιξε από τα Μέσα Ενημέρωσης, ούτε στο διαδίκτυο. Δεν ξέρω αν έχουν και εδώ χέρι οι εταιρείες παρακολούθησης, αλλά δείχνει ποιοι είναι κυρίαρχοι στην πληροφόρηση και στη δημιουργία της επιθυμητής περιρρέουσας ατμόσφαιρας για κάθε γεγονός.

Ζούμε σε ένα Οργουελικό τοπίο. Η ιστορία των τελευταίων δεκαετιών αλλά και των τελευταίων χρόνων και μηνών ξαναγράφεται με τρόπο που να εξυπηρετεί την εξουσία και τα συμφέροντα που αυτή υπηρετεί!

Εφόσον ελέγχουν την πληροφόρηση και την Παιδεία με την ευρύτερη έννοια, προσπαθούν μα μας πείσουν πως η ελευθερία είναι σκλαβιά, η υποταγή στην εξουσία ασφάλεια, η διαφθορά είναι μαγκιά και η άγνοια δύναμη!

Καιρός να ανατρέψουμε τον «μεγάλο αδελφό» και μαζί την κακοδαιμονία που  στοιχειώνει τη χώρα μας.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΗΧΗ

ΨΗΛΑ, ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ

Ο κ. Αναστασιάδης πάντα έθετε τον πήχη ψηλά και ύστερα περνούσε από κάτω…

Και  έτσι φθάσαμε από το «δεσμεύομαι» στο «πιστόλι στον κρόταφο» και στο «χρήσιμος αντί αρεστός» και το ανάποδο από την «οικονομική περισυλλογή» μετά τις εκλογές στο «Πάρε (υποσχέσεις) δώσε (ψήφο)» πριν τις επόμενες εκλογές, για την προεκλογική των συνεχιστών της πολιτικής της διαφθοράς.

  • Από τη «λύση που είναι κοντά» στην ένταση και εγκατάλειψη στο Κραν Μοντάνα με αποτέλεσμα οι ρίζες της κατοχής να πάνε πιο βαθειά, να εποικίζεται η Αμμόχωστος και όλη η κατεχόμενη Κύπρος και εμείς, δηλαδή η κυβέρνηση, περί άλλων τυρβάζομεν, λες και δεν ζούμε στην Κύπρο αλλά στην άλλη πλευρά του πλανήτη.

Το μοναδικό επίτευγμα επί αυτής της διακυβέρνησης είναι το ΓεΣΥ και αυτό μετά από μάχες που έδωσε η αντιπολίτευση και ειδικά το ΑΚΕΛ, ώστε να γίνει ένα σύστημα που να εξυπηρετεί το λαό και όχι τις εταιρείες και τους μεγαλογιατρούς.

  • Από τους «άριστους των αρίστων» λοιπόν, στους άχρηστους των αρίστων με τα σκάνδαλα, την ημετεροκρατία, την ανικανότητα, την αναξιοπιστία, τη διαπλοκή, …δεν λέω άλλο.

Με τις προσδοκίες του λαού συνεχώς να μειώνονται, παρακολουθώντας τον πήχη της κατά Μακάριο Δρουσιώτη, συμμορίας, συνεχώς να χαμηλώνει μέχρι εκεί που είναι τώρα. Στον πάτο!.

  • Χρειαζόμαστε μια διαφορετική ηγεσία, τίμια, υπηρέτη του συνόλου και όχι μιας κλίκας. Και ευτυχώς υπάρχει μια τέτοια υποψηφιότητα, είναι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Ας μη χάσουμε και αυτή την ευκαιρία, όπως άλλες προηγουμένως γιατί η ιστορία δεν περιμένει και δεν συγχωρεί.

 

Διαβάστε Επίσης