Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕπιτυχία πέραν από κάθε πρόβλεψη στο φεστιβάλ της ΕΔΟΝ

Επιτυχία πέραν από κάθε πρόβλεψη στο φεστιβάλ της ΕΔΟΝ

-

H Κεντρική Σκηνή φιλοξένησε χθες τους Γιάννη Κότσιρα, Μίλτο Πασχαλίδη, Διονύση Τσακνή, Κίτρινα Ποδήλατα και Steve Tesser σε ένα μοναδικό, πρώτο στο είδος του αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Της μεγάλης συναυλίας προηγήθηκε συναυλία με το συγκρότημα «Private Garden».

Στο χώρο της Λαϊκής Σκηνής το κοινό απόλαυσε χορούς από τον Πολιτιστικό Όμιλο «Βασιλιτζιά» και τον Πολιτιστικό Όμιλο Πέρα Χωρίου – Νήσου «To Όραμα», ενώ ακολούθησε ρεμπέτικη και λαϊκή συναυλία από το μουσικό σχήμα «Ρεμπέτικο Χωρίς».

Στις 21:00, στο χώρο της Μπουάτ, προβλήθηκε το Ντοκιμαντέρ «Λουλούδια και σφαίρες» των Πανίκου Χρυσάνθου και Niyazi Kizilyurek.

Επίσης στο χώρο του Φεστιβάλ λειτούργησε για τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση η Αθλητική Γωνιά, όπου φιλοξένησε διάφορες αθλητικές επιδείξεις, καθώς και η Γωνιά Τεχνών όπου εκτέθηκαν έργα τέχνης όπως πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες, χειροποίητα κοσμήματα, μουσικά όργανα κ.ά.

Όπως και τις προηγούμενες μέρες, στο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ λειτούργησαν Παιδότοπος, Διεθνούπολη, Θεματικά Κέντρα, Φοιτητικό και Μαθητικό Στέκι, Στέκι Νέων Εργαζομένων, Δικοινοτικό Στέκι, Περίπτερο της Εφημερίδας «ΝΕΟΛΑΙΑ», Έκθεση Βιβλίου, περίπτερα φιλοξενίας Εθελοντικών Οργανώσεων, Γωνιά Ρομποτικής, Γωνιά Λαϊκής Παράδοσης με παραδοσιακά επαγγέλματα και εδέσματα από την κυπριακή παράδοση, Παζαράκι.

Διαβάστε Επίσης