Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΑπό το κακό στο χειρότερο η χώρα και οι πολίτες δυστυχούν

Από το κακό στο χειρότερο η χώρα και οι πολίτες δυστυχούν

-

Οι εισαγωγές έφτασαν τα €3,3 δισεκατομμύρια ενώ οι εξαγωγές αγαθών μόλις που έφτασαν το  €1 δισεκατομμύριο.   Εμπορικό έλλειμμα είναι το έλλειμμα που προκύπτει αν η αξία των εξαγόμενων προϊόντων και υπηρεσιών μιας χώρας είναι μικρότερη από την αξία των εισαγόμενων.  Το εμπορικό έλλειμμα δεν έχει να κάνει τόσο με το χρήμα που εισπράττεται και δαπανείται αλλά με τις συνολικές τιμές πώλησης.  

  • Η Κύπρος κατέχει την πρώτη θέση στην ΕΕ στο έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου γιατί αυτή η κυβέρνηση τα έχει φορτώσει όλα στον κόκορα και προτιμά να εισάγουμε προϊόντα και αγαθά που μπορούσαν να παραχθούν στην χώρα μας. 

Και μετά διαφημίζουν και παραμυθιάζουν τον κόσμο με το πρόγραμμα «Κύπρος … το αύριο»  τάζοντας εκατομμύρια ευρώ για νέα προγράμματα για την γεωργία, την βιομηχανία και την μεταποίηση. 

Παραμύθια της Χαλιμάς! «Aύριο» σε αυτό τον τόπο έχουν οι λίγοι και εκλεκτοί που θα χλαπακιάσουν τα εκατομμύρια, οι υπόλοιποι θα φάμε τον καπνό τους.  Και ακόμα δεν είδαμε τίποτε γιατί το μπάχαλο με το χαλούμι που φέρνει στη χώρα μας έσοδα €280 εκατομμυρίων τώρα άρχισε να δείχνει τα δόντια του.

Διαβάστε Επίσης