Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΣταφίδες με διοξείδιο του θείου πέρα από το επιτρεπτό όριο εντοπίστηκαν στην...

Σταφίδες με διοξείδιο του θείου πέρα από το επιτρεπτό όριο εντοπίστηκαν στην αγορά και ανακαλούνται

-

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, έχει διαπιστωθεί ότι οι σταφίδες οι οποίες φέρουν τις εμπορικές ονομασίες “Karseras Supermarket” και “Karmi” περιέχουν διοξείδιο του θείου, η παρουσία του οποίου δεν αναγράφεται στη σήμανση τους.

Επιπλέον, όσον αφορά το σταφιδάκι με την εμπορική επωνυμία “Karseras Supermarket” το ποσοστό του διοξειδίου του θείου που έχει ανιχνευθεί, υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπτό από τη νομοθεσία, όριο.

Σημειώνεται ότι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά τις εταιρείες που συσκευάζουν και διακινούν τα εν λόγω προϊόντα στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση ανάκληση/απόσυρσή τους από την αγορά.

Επειδή, όμως, ενδέχεται κάποια ποσότητα των πιο πάνω προϊόντων να βρίσκεται ήδη στην κατοχή καταναλωτών, αυτοί καλούνται όπως επιστρέψουν στους χώρους απ` όπου έχουν αγοράσει, το σταφιδάκι με την εμπορική επωνυμία “Karseras Supermarket” που βρέθηκε να υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπτό από τη νομοθεσία όριο του διοξειδίου του θείου και να μην το καταναλώσουν.

Όσον αφορά το προϊόν με την εμπορική επωνυμία “Karmi”, στο οποίο, ενώ το διοξείδιο του θείου που ανεβρέθηκε δεν υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπτό όριο, αυτό δεν αναγράφεται στη συσκευασία. Σημειώνεται ότι αυτό επηρεάζει μόνο τους καταναλωτές που παρουσιάζουν αλλεργική αντίδραση στην κατανάλωση διοξειδίου του θείου, οι οποίοι προτρέπονται όπως αποφύγουν να το καταναλώσουν και να το επιστρέψουν στους χώρους από όπου το έχουν αγοράσει.

Πρώτο προϊόν

Είδος: ΣΤΑΦΙΔΑΚΙ

Εμπορική επωνυμία:

KARSERAS SUPERMARKET

Χρονική ένδειξη:

ΑΝΑΛΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 2/12/17

Γραμμικός κωδικός: 2932210001745

Συσκευασία : Πλαστικό κουτί

Βάρος: Ποικίλει (πωλείται με το βάρος)

Συσκευάζεται από:

KARSERAS SUPERMARKET

Δεύτερο προϊόν

Είδος: ΣΤΑΦΙΔΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΗ ΞΑΝΘΗ

Εμπορική επωνυμία: Karmi

Χρονική ένδειξη: ΑΝΑΛΩΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 17/1/18

Γραμμικός κωδικός: 2940488002159

Συσκευασία: Πλαστικό κουτί

Βάρος: ποικίλει (πωλείται με το βάρος)

Συσκευάζεται από: KARMI UNIFRUITS LTD

Διαβάστε Επίσης