Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΚΟΙΝΩΝΙΑΗμερίδα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο με τη συμμετοχή μαθητών Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου

Ημερίδα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο με τη συμμετοχή μαθητών Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου

-

Στις μέρες μας, σημείωσε, η πρόσβαση στο διαδίκτυο θεωρείται απαραίτητη, όπως απαραίτητη είναι και η ενημέρωση και η γνώση, ιδιαίτερα στην ευαίσθητη παιδική και εφηβική ηλικία, για τους κινδύνους που ελλοχεύουν και που δυστυχώς είναι πολλοί. Ακόμη περισσότεροι είναι οι πειρασμοί και εμείς ως πολιτεία και ως κοινωνία πρέπει να είμαστε συνεχώς σε επαγρύπνηση, καθώς τα κρούσματα παραβιάσεων που καταγράφονται είναι πολλά και πολύ επικίνδυνα, από πολλές απόψεις.

“Στη σημερινή εκδήλωση συμμετέχουν παιδιά από το εξατάξιο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου, το Β΄ Περιφερειακό Γυμνάσιο Λευκωσίας και το Λύκειο Λατσιών. Μαθητές και μαθήτριες από τρεις περιοχές της πατρίδας μας, όλες ξεχωριστές και αγαπημένες. Και το σημειώνω ιδιαίτερα αυτό γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, αντίθετα θα πρέπει να το υπογραμμίζουμε σε κάθε ευκαιρία και να αγωνιζόμαστε γι’ αυτό, ότι πατρίδα μας είναι και το ελεύθερο νότιο μέρος και το κατεχόμενο βόρειο μέρος και ότι αμετάθετος στόχος μας είναι η επανένωση της με τον τερματισμό της κατοχής και την διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών για όλους τους νόμιμους κατοίκους του νησιού μας”, πρόσθεσε.

Με αυτό το στόχο και το όραμα ζούμε, αγωνιζόμενοι, είπε ο κ. Φωτίου, για να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια πατρίδα ελεύθερη απ’ άκρου εις άκρον, ασφαλή, δημοκρατική και ευημερούσα, χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος και με ελπίδα και προοπτική να την οδηγήσουμε σε μια νέα εποχή που να υπόσχεται πολύ περισσότερα σε όλους.

Καλωσορίζοντας τους μαθητές και τις μαθήτριες του εξατάξιου Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου, ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι ζουν καθημερινά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις της κατοχής και δίνουν μαζί με τις οικογένειες τους εκεί στην Καρπασία, το δικό τους μεγάλο αγώνα για την υλοποίηση του κοινού οράματος μας, εμπνέοντας μας με τη δύναμη, το θάρρος και την αποφασιστικότητα τους.

Αναφερόμενος στην Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, σημείωσε πως είναι ένα θέμα που είναι πάντα επίκαιρο και σημαντικό λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης των ψηφιακών μέσων, καθώς και λόγω της όλο και πιο μεγάλης δημοφιλίας που αποκτούν τα κοινωνικά δίκτυα, ιδιαίτερα μεταξύ των ατόμων νεαρής ηλικίας και δη των εκείνων που φοιτούν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

“Η πολυπλοκότητα του ζητήματος είναι δεδομένη, όπως δεδομένη είναι και η σημασία της προόδου που επέφερε το διαδίκτυο στη ζωή μας, τόσο για την εκπαίδευση και την ενημέρωση μας, όσο και για τη ψυχαγωγία και τη διασκέδαση μας. Από την άλλη, δεδομένοι είναι και οι πολλοί κίνδυνοι που καιροφυλακτούν στο διαδίκτυο από τη μη λελογισμένη και ασφαλή χρήση του, κίνδυνοι οι οποίοι αφήνουν τα παιδιά εκτεθειμένα κυρίως στα σκοτεινά μονοπάτια της παιδικής πορνογραφίας και του ηλεκτρονικού εκφοβισμού”, συμπλήρωσε.

Ο κ. Φωτίου ευχαρίστησε τέλος, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Αρχηγείο Αστυνομίας και τη CYTA για την συνεργασία, την πολύτιμη συμβολή και βοήθεια τους στην υλοποίηση της εκδήλωσης.

Διαβάστε Επίσης