Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΣτην Κοκκινοτρεμιθιά οι 20 μετανάστες, η έγκυος στο νοσοκομείο και οι 3...

Στην Κοκκινοτρεμιθιά οι 20 μετανάστες, η έγκυος στο νοσοκομείο και οι 3 ενώπιον της Δικαιοσύνης

-

Μετά τις ανακρίσεις που έγιναν από μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου προέκυψε μαρτυρία εναντίον 41χρονου Σύριου, ο οποίος συνελήφθη ως διακινητής αφού ήταν ο οδηγός του ταχύπλοου σκάφους και σήμερα αναμένεται να προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης.

Επίσης συνελήφθησαν δύο άτομα τα οποία απελάθησαν στο παρελθόν από την Κύπρο και τα οποία σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου και ακολούθως αφού κατηγορηθούν γραπτώς να αφεθούν ελεύθεροι.

Η έγκυος γυναίκα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου για ιατρικές εξετάσεις όπου και νοσηλεύεται.

Σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας εντόπισε τους μετανάστες γύρω στις 12.30μ.μ. να αποβιβάζονται, από ταχύπλοο σκάφος, στην τοποθεσία «Αμμούι», στο ακρωτήριο Αρναούτης. Το σκάφος της Λιμενικής έσπευσε στην περιοχή μετά από εντοπισμό του στίγματος του ταχύπλοου σκάφους, από τα ραντάρ της Δημοκρατίας. Στη σκηνή έσπευσαν επίσης από την ξηρά μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Πόλεως Χρυσοχούς.

Μετά την πληροφορία άμεσα ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο «Ναυκράτης», το οποίο αφορά στην άφιξη ατόμων από τρίτες χώρες στην Κύπρο που χρήζουν προστασίας. Πληροφορίες φέρουν το σκάφος που τους μετέφερε είτε να προσάραξε είτε να κτύπησε πάνω σε ξέρα στην περιοχή Ακάμα. Όλοι τους είχαν βγει στην ακτή πριν την άφιξη των Αρχών.

Όπως διαπιστώθηκε στο ταχύπλοο σκάφος επέβαιναν οκτώ άνδρες, πέντε γυναίκες και έντεκα ανήλικοι. Όλοι οι πιο πάνω μεταφέρθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Πόλεως Χρυσοχούς για περαιτέρω εξετάσεις ενώ παράλληλα τους παρασχέθηκε κάθε ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια.

Διαβάστε Επίσης