Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΤην Παρασκευή απόφαση για κράτηση των 8 υπόπτων με τα εικονικά δυστυχήματα

Την Παρασκευή απόφαση για κράτηση των 8 υπόπτων με τα εικονικά δυστυχήματα

-

Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος 2016

Για αύριο επιφύλαξε την απόφαση του το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, στο αίτημα της Αστυνομίας για 8ήμερη κράτηση των 8 προσώπων που συνελήφθησαν χθες σε σχέση με υπόθεση με εικονικά δυστυχήματα. Η διαδικασία ξεκίνησε το πρωί και ολοκληρώθηκε το απόγευμα, αφού όλοι οι δικηγόροι υπεράσπισης έφεραν ένσταση στην κράτηση των πελατών τους.

Δεν είναι η μοναδική υπόθεση με εικονικά δυστυχήματα που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών, ανέφερε στο δικαστήριο ο ανακριτής της υπόθεσης, με κοινό σημείο όλων των υπό διερεύνηση δυστυχημάτων, ότι σημειώνονταν σε μέρες που ήταν αργίες και σε ώρες όπου δεν υπήρχε τροχαία κίνηση, ενώ σε καμία από αυτές δεν είχε κληθεί στη σκηνή η τροχαία.

Το τροχαίο στη συγκεκριμένη υπόθεση είχε σημειωθεί στην Πάφο, την ημέρα των Θεοφανίων, στις 6 Ιανουαρίου 2015 και σε αυτό ενεπλάκησαν δυο οχήματα, στα οποία επέβαιναν συνολικά 8 πρόσωπα, ένα ζεύγος με τα ενήλικα παιδιά τους στο πρώτο και δυο άνδρες και δυο γυναίκες από τη Ρωσία, στο δεύτερο. Από αυτούς συνελήφθησαν οι πέντε, καθώς ο οδηγός του δεύτερου οχήματος απουσιάζει στο εξωτερικό και καταζητείται, ενώ αφέθηκαν ελεύθερες η μητέρα που επέβαινε στο πρώτο όχημα, λόγω προβλημάτων υγείας και η μια γυναίκα από τη Ρωσία, η οποία κυοφορεί δίδυμα σε προχωρημένο στάδιο. Συνελήφθησαν επίσης δυο γιατροί ορθοπεδικοί και ένας φυσιοθεραπευτής.

Η καταγγελία της υπόθεσης έγινε από την ασφαλιστική εταιρεία, που είχε κληθεί να καταβάλει συνολικές αποζημιώσεις 43 περίπου χιλιάδων ευρώ και η οποία είχε καλέσει εμπειρογνώμονα, μετά από υποψίες που ηγέρθησαν περί εικονικών δυστυχημάτων.

Από το πόρισμα του εμπειρογνώμονα διαπιστώνεται πως τα δυο οχήματα δεν είχαν συγκρουστεί μεταξύ τους και ότι οι ζημιές που έφεραν προϋπήρχαν. Διαπιστώνεται επίσης ότι τα κτυπήματα που έφεραν τα οχήματα δεν ταυτίζονται με τον τρόπο που παρουσιάστηκε ότι έγινε η σύγκρουση, ενώ το ένα όχημα δεν αποκλείεται να είχε μεταφερθεί με ρυμουλκό στο σημείο.

Οι κάτοχοι των δυο οχημάτων τα μετέφεραν στο ίδιο συνεργείο επιδιόρθωσης, στη Λεμεσό, όπου εργάζεται ο οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου και παρά το ότι το δεύτερο όχημα δηλώθηκε πως καταστράφηκε ολοσχερώς, επιδιορθώθηκε και πωλήθηκε σε άλλο πρόσωπο. Φαίνεται μάλιστα από τις εξετάσεις ότι οι δυο οδηγοί διατηρούν φιλικές σχέσεις μεταξύ τους.

Η πολύπλοκη υπόθεση εμπλέκει και τους δυο ορθοπεδικούς και τον φυσιοθεραπευτή, τους οποίους σύμφωνα με πιστοποιητικά υγείας και σημειώσεις, είχαν επισκεφθεί κάποιοι εκ των υπόπτων, για εξέταση και αποκατάσταση των τραυμάτων που αναφερόταν ότι υπέστησαν από το δυστύχημα, χωρίς όμως να εντοπίζονται αποδείξεις. Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, διερευνάται το ενδεχόμενο να μην είχαν μεταβεί ποτέ οι ύποπτοι στους δυο γιατρούς και στον φυσιοθεραπευτή και τα πιστοποιητικά υγείας να ετοιμάστηκαν χωρίς τη φυσική τους παρουσία και παρά το γεγονός ότι κάποιοι παρουσιάζονται ως ασθενείς, ενός εκ των γιατρών, από το 2013.

Εναντίον των υπόπτων διερευνάται υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απόπειρας εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις, πλαστογραφία και καταρτισμός και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου.

Οι δικηγόροι των οκτώ έφεραν ένσταση στην 8ήμερη κράτηση τους, γεγονός που οδήγησε μια πολύωρη διαδικασία. Λόγω του προχωρημένου της ώρας, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού επιφύλαξε για αύριο την απόφαση του στο κατά πόσο θα παραμείνουν ή όχι υπό 8ήμερη κράτηση οι οκτώ ύποπτοι, οι οποίοι οδηγήθηκαν πίσω στα κρατητήρια.

Διαβάστε Επίσης