Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΓια 2η χρονιά το πρόγραμμα «Δεν Χορταίνω τα Καπάκια» από τον Αντιρευματικό

Για 2η χρονιά το πρόγραμμα «Δεν Χορταίνω τα Καπάκια» από τον Αντιρευματικό

-

πρόγραμμα ανακύκλωσης «Δεν Χορταίνω τα Καπάκια», όπως ανακοινώνει ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου.

Το πρόγραμμα, αναφέρεται, «πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και με τη στήριξη της ασφαλιστικής εταιρείας Universal Life και έχει σαν στόχο να ενημερώσει τα παιδιά για τις ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις, τους τρόπους πρόληψης τους μέσω της διατήρησης μιας σωστής και υγιεινής στάσης ζωής, την ευαισθητοποίηση τους για θέματα περιβάλλοντος και την αξία της ανακύκλωσης».

Τα σχολεία που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα λάβουν επίσης μέρος σε διαγωνισμό, μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου 2016 και 6ης Απριλίου 2017, με στόχο «την ανακύκλωση πλαστικών πωμάτων για συλλογή χρημάτων με σκοπό την αγορά βοηθημάτων αυτοεξυπηρέτησης απαραίτητα για τη δύσκολη καθημερινότητα των συνανθρώπων μας με ρευματοπάθειες».

Τέτοια βοηθήματα, προστίθεται, «είναι για παράδειγμα ειδικά ποτήρια, κουτάλια με χοντρές λαβές και άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης τα οποία κάνουν δυνατές, απλές καθημερινές ανάγκες των ασθενών».

Τη συλλογή των καπακιών έχει αναλάβει η εταιρεία ανακύκλωσης 3MC Recycling.

Ανάλογα με την ποσότητα συλλογής πλαστικών πωμάτων και με βάση τον αριθμό των μαθητών των σχολείων, θα υπάρξει διαγωνισμός, χωρισμένος σε δύο κατηγορίες, μεγάλα σε αριθμό μαθητών σχολεία και μικρά σε αριθμό μαθητών σχολεία, αναφέρεται.

Τα σχολεία θα βραβευθούν σε ειδική τελετή, με δώρα συνολικής αξίας €3.600. Το πρώτο βραβείο θα είναι €1.000, το δεύτερο €500 και το τρίτο €300.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση έχει δημιουργηθεί ειδική ιστοσελίδα για το πρόγραμμα «Δεν Χορταίνω τα Καπάκια», http://recycling.unilife.com.cy/ η οποία αποτελεί ένα εκπαιδευτικό εργαλείο που διδάσκει και εκπαιδεύει τα παιδία στα θέματα της ανακύκλωσης και τα ενημερώνει με ένα απλό και κατανοητό τρόπο για τις ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες στα κατά τόπους γραφεία του Αντιρευματικού Συνδέσμου, Λευκωσία: 22428284, Λεμεσός: 25344432 και Λάρνακα: 24361085.

Διαβάστε Επίσης