Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΚΟΣΜΟΣΣημαντικές αλλαγές στο Champions League από το 2018, ανακοίνωσε η UEFA

Σημαντικές αλλαγές στο Champions League από το 2018, ανακοίνωσε η UEFA

-

με τις σημαντικές αλλαγές αφορούν στη διαδικασία συμμετοχής των ομάδων στους ομίλους της διοργάνωσης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΚΟΠ, πλέον, με τις αλλαγές που έχουν περάσει, την απευθείας συμμετοχή τους στους ομίλους εξασφαλίζουν οι ακόλουθες ομάδες:

-Η νικήτρια του τελικού του Europa League. Αυτό ισχύει και σήμερα, όμως, υπό κάποιες προϋποθέσεις, με τα σημερινά δεδομένα, η κάτοχος του Europa League μπορεί να αγωνιστεί στα play-off του Champions League.

-Οι τέσσερις πρώτες ομάδες της κατάταξης από τις χώρες που βρίσκονται στις πρώτες τέσσερις θέσεις της κατάταξης της UEFA (UEFA Ranking). Με τα σημερινά δεδομένα, οι χώρες αυτές είναι η Ισπανία, η Αγγλία, η Γερμανία και η Ιταλία.

Η ΚΟΠ αναφέρει ότι η UEFA δεν ξεκαθάρισε στην ανακοίνωση της πως θα προκρίνονται στη φάση των ομίλων οι υπόλοιπες ομάδες, κάτι που θα πράξει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Διαφοροποιείται επίσης ο τρόπος υπολογισμού της βαθμολογίας της κάθε ομάδας αφού πλέον, η κάθε ομάδα θα εξαρτάται από τη δική της βαθμολογική συγκομιδή και δεν θα επηρεάζεται από τη βαθμολογία της χώρας, εκτός κι αν η βαθμολογία της ομάδας είναι χαμηλότερη από το 20% της συγκομιδής της χώρας.

Επίσης, στο βαθμολογικό συντελεστή της κάθε ομάδας θα συνυπολογίζονται και οι επιτυχίες τους στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις στο παρελθόν (κατακτήσει τίτλων κλπ).

Επιπλέον, από τη σεζόν 2018/2019 η UEFA ανακοίνωσε πως θα αυξηθούν σημαντικά τα έσοδα των ομάδων τόσο στο Champions League όσο και στο Europa League, όμως θα αλλάξει ο τρόπος διαμοιρασμού των χρημάτων. Ουσιαστικά, θα μειωθούν τα πάγια έσοδα και θα αυξηθούν τα έσοδα που θα εξαρτώνται από την πορεία των ομάδων στις διοργανώσεις.

Αυτό που δεν αλλάζει είναι ο αριθμός των ομάδων που θα συμμετάσχουν στους ομίλους των δυο διοργανώσεων της UEFA (32 στο Champions League, 48 στο Europa League).

Διαβάστε Επίσης