Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΚΟΣΜΟΣΡΙΟ 2016: Τεράστια επιτυχία για την Κύπρο- 7ος ο Κυριάκος Ιωάννου και...

ΡΙΟ 2016: Τεράστια επιτυχία για την Κύπρο- 7ος ο Κυριάκος Ιωάννου και 12ος ο Χονδροκούκης στο ύψος

-

την 7η θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο έχοντας συναγωνιστή στον τελικό και ο δεύτερο Κύπριο, τον Δημήτρη Χονδροκούκης, ο οποίος με επιτυχημένο άλμα στα 2.25μ και πήρε τη 12η θέση στον κόσμο.

Οπως μεταδίδει από το Ρίο ο απεσταλμένος της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου Ηρόδοτος Μιλτιάδους η βραδιά για τον κυπριακό στίβο ήταν ιστορική, αφού τη στιγμή που ο Μίλαν Τραΐκοβιτς «σάρωνε» στα 110μ. με εμπόδια, στον τελικό του ύψους είδαμε δύο Κύπριους να παίρνουν θέση στην κορυφαία δωδεκάδα και τον Κυριάκο Ιωάννου να «φλερτάρει» με πολύ ψηλό πλασάρισμα. Έχοντας κάνει πετυχημένα από την πρώτη άλματα στο 2.20μ., 2.25μ. και 2.29μ., ο Κυριάκος ανέβασε τον πήχη στο 2.33μ. με βλέψεις ακόμη και για το βάθρο, όμως η απέτυχε και στις τρεις προσπάθειες.

Ολοκληρώνοντας τις προσπάθειες του είπε «τέλος οι Ολυμπιακοί Αγώνες», προσθέτοντας «έχω τρελαθεί. Αγωνίστηκα σε τέσσερις Ολυμπιάδες, Αθήνα, Πεκίνο, τελικό στο Λονδίνο και 7ος στο Ρίο. Έβαλα ένεση ξυλοκαΐνης σε δύο σημεία για να αγωνιστώ σήμερα και ήρθα 7ος! Το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα. Έχω παγκόσμια μετάλλια σε κλειστό και ανοικτό στίβο και ήθελα μια καλή θέση σε Ολυμπιάδα. Πλέον νιώθω πλήρης από πλευράς αγώνων», είπε.

Ο αγώνας του ήταν εξαιρετικός, κάτι που μας τόνισε και ο ίδιος: «Έκανα έναν από τους πιο ωραίους μου αγώνες, κέρδισα θέσεις από την καθαρή κάρτα που είχα στα πρώτα άλματα. Είχα την ευκαιρία στο 2.33μ. να το περάσω με την πρώτη και να πάω για μετάλλιο. Όμως ήταν πολύ ψηλό το επίπεδο. Τέλος καλό, όλα καλά», συμπλήρωσε.

Ο Ιωάννου αφιέρωσε την επιτυχία στο γιο του που έρχεται σε λίγους μήνες! «Θέλω να αφιερώσω την επιτυχία στη γυναίκα μου. Δεν κατάφερα να της φέρω μετάλλιο, αλλά είμαι σίγουρος πως θα μου δώσει το ‘χρυσό’ γιο σε λίγους μήνες! Αφιερωμένη και στον προπονητή μου Δημήτρη Ευθυμίου, στην οικογένεια μου, τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου. Ξέρω πως χάρηκαν πάρα πολύ».

Ο αθλητής του ΓΣΟ έστειλε το μήνυμα του και στον κόσμο που τον στηρίζει από την Κύπρο. «Έπαιρνα στο τηλέφωνο μου πολλά και συγκλονιστικά μηνύματα. Πάντα ο κόσμος μου έστελνε αγάπη, με στηρίζει και τους αξίζει να τους προσφέρω χαρές. Είμαστε από ένα μικρό νησί και αθλητές όπως ο Παρέλλης, ο Κοντίδης, ο Μίλαν, όσοι είναι εδώ, δίνουν το καλύτερο τους εαυτό για την Κύπρο. Ο αθλητισμός είναι ο καλύτερος πρεσβευτής από οτιδήποτε άλλο για την πατρίδα μας».

Πλέον ο Ιωάννου θα μπει στο χειρουργείο, για να κάνει αρθροσκόπηση στον αστράγαλο του, στο πέμπτο του χειρουργείο. «Θέλω να καθαρίσω το πόδι μου μπας και συνέλθει και γυρίσω πίσω του χρόνου. Έχουμε Μεσογειακούς και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!».

Από την πλευρά του ο Χονδροκούκης περνώντας το 2.20μ. με τη δεύτερη και το 2.25μ. με την πρώτη έδωσε στην Κύπρο μια 12η θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Άλλωστε, η διπλή συμμετοχή στον τελικό του ύψους αποτέλεσε ιστορική στιγμή για τη χώρα μας, που για πρώτη φορά είχε δύο αθλητές σε τελικό αγωνίσματος του στίβου.

«Είμαι ευχαριστημένος με τον αγώνα μου. Είχα προβλήματα τραυματισμού ερχόμενος στο Ρίο και δεν είχα κάνει πολλά άλματα. Και είμαι 12ος στον κόσμο! Μπορούσα να περάσω και το 2.29μ, είχα καλά άλματα», είπε ο Χονδροκούκης.

Ο ίδιος απέδειξε γι΄ άλλη μια φορά ότι ανήκει στην ελίτ του ύψους, μετά και τον τελικό πέρσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα «Όπου κατεβαίνω είμαι στους τελικούς! Πλέον θέλω να παίρνω μια καλή θέση στον τελικό. Είναι απρόβλεπτος ο αθλητισμός. Πρώτα πρέπει να φτιάξω τα πόδια μου, αυτό είναι το πρώτο μου μέλημα», είπε ο 28χρονος άλτης.

Το χρυσό μετάλλιο στο ύψος πήγε στον Καναδό Ντέρεκ Ντρούιν ο οποίος πέρασε το 2.38μ. Το αργυρό πήγε στον Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ από το Κατάρ με 2.36μ. και το χάλκινο στον Ουκρανό Μποχντάν Μπονταρένκο που πέρασε το 2.33μ.. Στο 2.33μ. έμειναν και οι Ρόμπερτ Γκράμπαρζ, Έρικ Κίναρντ και Αντρέι Προτσένκο, οι οποίοι όμως είχαν χειρότερες προσπάθειες προηγουμένως.

Διαβάστε Επίσης