Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣΨΗΛΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΛΑΒΑΡΑ!

ΨΗΛΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΛΑΒΑΡΑ!

-

παντού πόλεμο και στα κτυπήματα κάτω από τη μέση.

Το αποτέλεσμα ασφαλώς και στέλνει μηνύματα εκατέρωθεν. Και από τους προοδευτικούς ανθρώπους που για διάφορους λόγους δεν προσήλθαν στις κάλπες αλλά και προς το κόμμα.

Δεδομένο παραμένει πως δεν σημειώθηκαν μεγάλες μετακινήσεις αριστερών ψηφοφόρων προς άλλες πολιτικές δυνάμεις. Τα μηνύματα που αποτυπώνονταν και στις δημοσκοπήσεις επιβεβαιώθηκαν: Οι ψηφοφόροι του κόμματος που δεν προσήλθαν στις κάλπες παραμένουν πιστοί στην ιδεολογία και τις πολιτικές τους επιλογές.

Αλλοι έστειλαν μηνύματα και άλλοι επηρεασμένοι από το κλίμα που καλλιεργήθηκε από συγκεκριμένες δυνάμεις με τη συμβολή των μέσων ενημέρωσης του κατεστημένου παρέμειναν απλοί παρατηρητές.

Είναι θετικό ότι δεν μετακινήθηκαν. Ωστόσο οι επιλογές τους πλήττουν και τους ιδίους και όλους τους άλλους.

Απευθυνόμαστε σε όσους από τους παραδοσιακούς και νέους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ απείχαν.

Οι εκλογές τέλειωσαν. Ας κάνει ο καθένας την αυτοκριτική του, αλλά αυτό που έγινε σήμερα ας μας ξυπνήσει όλους.

Ο αγώνας δεν σταματά. Οι κυβερνώντες του ΔΗΣΥ δεν απέκρυψαν τις προθέσεις τους. Όσα δεν έκαναν προεκλογικά θα επιχειρήσουν να τα υλοποιήσουν τώρα. Απατώνται οικτρά εάν νομίζουν πως θα μας βρουν αποδυναμωμένους και θα προχωρήσουν στις ιδιωτικοποιήσεις και στο ξεπούλημα των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών.

Η επόμενη μέρα ας μας βρει στο ίδιο ταξικό μετερίζι να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια των εργαζομένων και των ευάλωτων ομάδων.

Καμιά ανοχή! Αγώνας και πάλι αγώνας. Στην τοπική κοινωνία, στους χώρους δουλειάς.

Πρωτοστάτες στον αγώνα για λύση επανένωσης της πατρίδας μας έξω από τα ιμπεριαλιστικά – ΝΑΤΟϊκά πλαίσια.

Για μας τίποτα δεν τέλειωσε. Ένας σταθμός ήταν οι βουλευτικές. Συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό και αφυπνίζουμε ακόμα μεγαλύτερες δυνάμεις στην πάλη για δικαιότερη κατανομή του εθνικού εισοδήματος, για βελτίωση των όρων εργασίας και μισθοδοσίας των εργαζομένων, για ανατροπή του διχοτομικού στάτους κβο και επανένωση της πατρίδας μας.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ!

Είναι τραγικό για τον τόπο και το λαό μας, το γεγονός 42 χρόνια μετά το χουντοφασιστικό πραξικόπημα, οι πολιτικοί απόγονοι του Γρίβα και του Σαμψών, εισέρχονται ως κόμμα στην Βουλή! Είναι μαύρη μέρα γαι τη Δημοκρατία! Ευθύνες υπάρχουν σε όσους ζέσταιναν για χρόνια τώρα το αυγό του φιδιού. Η ηγεσία του ΔΗΣΥ και της Εκκλησίας, το βαθύ κράτος της Δεξιάς και συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης του κατεστημένου της Δεξιάς, έχουν ευθύνες για το γεγονός. Δυστυχώς επιβεβαιώνεται για άλλη μιας φορά: Σε κρίσιμες περιόδους για τον τόπο επιστρατεύονται οι ακροδεξιοί – εθνικιστές. Σε άλλες εποχές με τα τανκς και τα πραξικοπήματα και σήμερα με πολιτικά μέσα.

Οι πληγές από την μεγάλη προδοσία του 1974, από τα έργα και τις ημέρες της ακροδεξιάς παραμένουν ανοικτές. Ανειρήνευτη πάλη με τους ακροδεξιούς εθνικιστές! Καμιά ανοχή!

Διαβάστε Επίσης