Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣΑ. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Οι αποφάσεις από το Παγκύπριο Συνέδριο του ΑΚΕΛ. Δρομολογήθηκαν οι...

Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Οι αποφάσεις από το Παγκύπριο Συνέδριο του ΑΚΕΛ. Δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες συζήτησης των εκλογών στα συλλογικά όργανα του Κόμματος

-

Σε δήλωση μετά την ανακήρυξη των Βουλευτών που ανέδειξε η εκλογική διαδικασία της 30ης Μαΐου, ο Α. Κυπριανού ευχαρίστησε τις 80.000 ψηφοφόρους που στήριξαν το ΑΚΕΛ στην εκλογική αναμέτρηση και τις εκατοντάδες εθελοντές που, όπως είπε, εργάστηκαν ακατάπαυστα και ιδιαίτερα την Κυριακή, ώστε να επιτευχθεί το αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε.
 
Δήλωσε ότι το αποτέλεσμα τους λύπησε και πρόσθεσε ότι θα τροχιοδρομηθούν οι διαδικασίες που θα επαναφέρουν το ΑΚΕΛ στη θέση της πολιτικής σκηνής του τόπου που του αξίζει να βρίσκεται και το χαμόγελο θα ανθίσει ξανά στα χείλη τους.
 
Ο Α. Κυπριανού είπε ότι καθορίστηκε συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος την Τετάρτη και συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο, που θα καθορίσει την ημερομηνία που θα συγκληθεί το Συνέδριο.
 
Απαντώντας σε ερώτηση, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως έμαθε στη ζωή του να λειτουργεί με τη λογική και όχι με τα συναισθήματα και παρόλο που πάντα υπάρχουν συναισθήματα, όπως ανέφερε, εννοεί πλήρως όλα όσα είπε στην πρώτη του τοποθέτηση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
 
Σε διευκρινιστική ερώτηση ανέφερε πως εννοεί όλα όσα είπε αναφορικά και με τον ίδιο προσωπικά.
 
Κληθείς να αναφέρει τι κατά την άποψη του πήγε λάθος, συνέστησε αναμονή ώστε τα θέματα να συζητηθούν και καταλήξουν στα συλλογικά όργανα που κόμματος.
 
Στην ερώτηση αν τα κελεύσματα του καιρού δεικνύουν ανάγκη για εκ βάθρων ανανέωση της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, ο ΓΓ είπε ότι είναι θέμα που θα συζητηθεί στο Συνέδριο.
 
Απαντώντας σε ερώτηση για την εκλεγείσα Βουλευτή Ειρήνη Χαραλαμπίδου που εξασφάλισε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης  που βάσει της ερώτησης είχε τεθεί σε καραντίνα παρουσίας σε δημόσιες συζητήσεις, ο Α. Κυπριανού ανέφερε πως είναι άδικο να λέγεται κάτι ανάλογο, καθώς η ίδια είχε αποφασίσει να μην εμφανιστεί. Από εκεί και  πέρα ο κόσμος έχει κάθε δικαίωμα να επιλέγει και να ψηφίζει, είπε.
 
Ερωτηθείς εάν θα διεκδικήσει την προεδρία της Βουλής, ο Α. Κυπριανού είπε ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δεν έχει προσωπικές φιλοδοξίες και συμπεριφέρεται με τρόπο που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ΑΚΕΛ.
 
Πρόσθεσε ότι τα συλλογικά όργανα του κόμματος δεν αποφάσισαν στο θέμα του Προέδρου της Βουλής. Ούτε προεπιλέχθηκε, ούτε προ αποκλείστηκε οτιδήποτε, σημείωσε.
 
Στην παρατήρηση αν θα έπρεπε μετά και το αποτέλεσμα των εκλογών να είχε παραιτηθεί, ο Α. Κυπριανού ζήτησε να αφεθούν τα συλλογικά όργανα του κόμματος.

Διαβάστε Επίσης