Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕνώπιον του Κακουργιοδικείου οι Φ. Σαρίκας, Γ. Σιαηλής και Γ. Μιχαηλίδης για...

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου οι Φ. Σαρίκας, Γ. Σιαηλής και Γ. Μιχαηλίδης για την υπόθεση ΣΑΠΑ

-

Δημιουργήθηκε : Παρασκευή, 05 Ιούνιος 2015

Παραδοχή ή μη στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αναμένεται να απαντήσουν σήμερα, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο, οι Φειδίας Σαρίκας, Γιώργος Σιαηλής και Γιώργος Μιχαηλίδης, για την υπόθεση ΣΑΠΑ, αφού κατά την τελευταία δικάσιμο της 18ης Μαΐου δεν ήταν έτοιμοι να απαντήσουν και το δικαστήριο, με τη σύμφωνο γνώμη και της κατηγορούσας αρχής, που εκπροσωπείται από το δικηγόρο της Δημοκρατίας Α’ Νίνο Κέκκο τους, έδωσε νέα προθεσμία μέχρι τις 5 Ιουνίου προκειμένου να απαντήσουν .

Στην προηγούμενη δικάσιμο, οι άλλοι δυο συγκατηγορούμενοί τους, Ευστάθιος Ευσταθίου και Βάσος Βασιλείου, κατηγορήθηκαν και αρνήθηκαν ενοχή στις κατηγορίες. Το δικαστήριο όρισε την 24η Σεπτεμβρίου ως την ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας.

Οι Ευστάθιος Ευσταθίου και Βάσος Βασιλείου , 3ος και 4ος κατηγορούμενοι αντίστοιχα κατηγορούνται για δεκασμό δημόσιου λειτουργού, κατάχρηση εξουσίας, συναλλαγές με αντιπροσώπους οι οποίοι υποδηλώνουν διαφθορά, αθέμιτη απόκτηση περιουσιακού οφέλους και αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων.

Για όλους συνέχισαν να ισχύουν περιοριστικοί όροι. Έχουν υπογράψει εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή, εκτός του Γιώργου Σιαηλή που υπέγραψε εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή, ενώ παρέδωσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τα ονόματά τους τοποθετήθηκαν στον κατάλογο των προσώπων στα οποία απαγορεύεται η έξοδος από το νησί.

Οι δυο τελευταίοι περιορισμοί δεν ίσχυσαν για τον Φειδία Σαρίκα την περίοδο, 31 Μαΐου με 4 Ιουνίου, επειδή εκπροσώπησε την Βουλή σε συνάντηση στην Ρήγα της Λετονίας.

Ο πρώην επικεφαλής της δημοτικής ομάδας στο ΔΗΣΥ στο Δήμο Πάφου Γιώργος Μιχαηλίδης φέρεται να έλαβε ως μίζες από εταιρείες που συνεργάστηκαν με το αποχετευτικό Πάφου το χρηματικό ποσό των 327 χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα εξάλλου με το κατηγορητήριο που ετοιμάσθηκε για τον πρώην δημοτικό σύμβουλο του ΔΗΚΟ Ευστάθιο Ευσταθίου, εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι το ποσό που έλαβε ως μίζες ποσό που ανέρχεται στις 110 χιλιάδες ευρώ. Ο Βάσος Βασιλείου, πρώην επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ φέρεται να έλαβε το ποσό των 60 χιλιάδων ευρώ.

Με βάση πάντα την μαρτυρία που επικαλείται στο δικαστήριο η Αστυνομία, ο πρώην Δήμαρχος Πάφου και Βουλευτής της ΕΔΕΚ Φειδίας Σαρίκας φέρεται να έλαβε μίζες ύψους 55 χιλιάδων ευρώ και ο νυν επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ Γιώργος Σιαηλής φέρεται να έλαβε 27.500 ευρώ.

Διαβάστε Επίσης