Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΟ: Η παιδική φτώχεια στο 27,7% στην Κύπρο

ΠΕΟ: Η παιδική φτώχεια στο 27,7% στην Κύπρο

-

Η παιδική φτώχεια στην Κύπρο βρίσκεται σήμερα στο 27,7%, με αυξητική τάση, καθώς η Κύπρος βιώνει τις συνέπειες μιας παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και των μέτρων λιτότητας, αναφέρει σε μήνυμα η ΠΕΟ με την ευκαιρία της 1ης Ιουνίου – Μέρας του Παιδιού.

“Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρα κοινωνικά φαινόμενα ενώ την ίδια ώρα βλέπουμε τη συνεχή συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους. Μειώνονται τα κονδύλια για την παιδεία, την υγεία, τις κοινωνικές παροχές, τα προγράμματα φύλαξης και φροντίδας των παιδιών και όλο και περισσότερες οικογένειες να αποτείνονται στα κοινωνικά παντοπωλεία και στα προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς, και όλο και περισσότερα παιδιά να έχουν ανάγκη τα σχολικά συσσίτια” αναφέρει η ΠΕΟ.

Δυστυχώς, σημειώνει, οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της παγκοσμιοποιημένης νέας τάξης πραγμάτων δημιουργούν όλο και περισσότερες κρίσεις, πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές κ.α., με αποτέλεσμα οι ανισότητες και τα κοινωνικά προβλήματα να πολλαπλασιάζονται και η προστασία και η ευημερία των παιδιών να “γίνονται θυσία” στο βωμό του κέρδους και των αδιέξοδων πολιτικών τους.

Η δραματική αύξηση της ανεργίας, ιδιαίτερα της μακροχρόνιας και η ένταση των κοινωνικών προβλημάτων επιβάλλει εκπόνηση ειδικού σχεδίου καταπολέμησης της παιδικής φτώχειας λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους που συμβάλουν στην ευημερία και προστασία των παιδιών, υπογραμμίζει η συντεχνία.

Διαβάστε Επίσης