Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΔεν παραδέχθηκε ενοχή η Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ στις κατηγορίες για παρέμβαση σε...

Δεν παραδέχθηκε ενοχή η Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ στις κατηγορίες για παρέμβαση σε προαγωγές

-

: Πέμπτη, 28 Μάιος 2015

Στις 4 Νοεμβρίου ορίστηκε για ακρόαση η υπόθεση που αφορά την Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ Ελπίδα Κεραυνού Παπαηλιού, η οποία δεν παραδέχθηκε ενοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει σε σχέση με παρέμβαση της στις προαγωγές προσωπικού του Πανεπιστημίου.

Η κ. Κεραυνού παρουσιάστηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, όπου τις απαγγέλθηκαν 5 τελικά κατηγορίες, που αφορούν κατάχρηση εξουσίας, επηρεασμό αρμόδιας αρχής, δόλο και κατάχρηση εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, καταρτισμό εγγράφου χωρίς εξουσία και κυκλοφορία του εγγράφου που καταρτίστηκε χωρίς εξουσία.

Οι κατηγορίες βασίζονται σε μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία η Πρύτανης παρενέβη μεταξύ Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2014, στο έργο επιτροπής αξιολόγησης που είχε λάβει οδηγίες να μελετήσει τις προαγωγές λεκτόρων του ΤΕΠΑΚ, κατά τρόπο που καθόρισαν τη σειρά προτεραιότητας των υποψηφίων προς προαγωγή.

Το δικαστήριο αποφάσισε όπως η ακρόαση της υπόθεσης αρχίσει στις 4 Νοεμβρίου, ενώ η κ. Κεραυνού αφέθηκε ελεύθερη υπογράφοντας προσωπική εγγύηση ύψους 50 χιλιάδων ευρώ.

Διαβάστε Επίσης