Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΕκκληση προς Υπ. Υγείας και Κυβέρνηση από ΠΑΣΥΝΟ με πολλά αιτήματα

Εκκληση προς Υπ. Υγείας και Κυβέρνηση από ΠΑΣΥΝΟ με πολλά αιτήματα

-

14 Μάιος 2015

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών “ζητά την επανέναρξη της συζήτησης και των διαδικασιών για την αναγνώριση των ακαδημαϊκών προσόντων των νοσηλευτών και την ένταξή τους στην πανεπιστημιακή δομή, έτσι που το ζήτημα αυτό να τροχιοδρομηθεί προς επίλυση, πριν την προτιθέμενη αυτονόμηση των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων που, στην προκειμένη φάση, δεν θα επιφέρει κανένα οικονομικό κόστος στο κράτος”.

“Δεν ζητούμε οποιαδήποτε χάρη αλλά αναγνώριση της προσφοράς μας σύμφωνα με την αρχή της ίσης και δίκαιης μεταχείρισης”, αναφέρει η ΠΑΣΥΝΟ σε ανακοίνωσή της.

Καλεί τον Υπουργό Υγείας και την Κυβέρνηση “να αναλογιστούν την τεράστια ευθύνη που φέρουν σε περίπτωση που περιθωριοποιήσουν τους νοσηλευτές και τα αιτήματά τους, και αναμένει όπως η αυριανή συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας έχει θετική έκβαση, για το καλό της υγείας των πολιτών”.

Η ΠΑΣΥΝΟ καλεί τον Φίλιππο Πατσαλή “να προχωρήσει άμεσα και με τα ζητήματα που αφορούν τους εκτάκτους νοσηλευτές καθώς και τα άλλα ζητήματα του Κλάδου και να μην προχωρεί με επιλεκτική επίλυση προβλημάτων που αφορούν μόνο μια ομάδα επαγγελματιών υγείας”.

“Γι’ άλλη μια φορά η Συντεχνία επαναλαμβάνει πως ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος πυλώνας του Κλάδου της Υγείας είναι και θα παραμείνουν οι νοσηλευτές, τους οποίους η επίσημη πλευρά έχει υποχρέωση να σέβεται και να υπολογίζει”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ΠΑΣΥΝΟ απαιτεί άμεσα “την αποπαγοποίηση των 189 θέσεων μόνιμου διορισμού (161 του κλάδου γενικής νοσηλευτικής και 28 του κλάδου ψυχικής υγείας) που εκκρεμούν στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ) από το 2011 και την αποπαγοποίηση των θέσεων προαγωγής, όπως έχει δρομολογηθεί σε άλλους τομείς του δημόσιου τομέα”.

Απαιτεί, επίσης, “την αναγνώριση της μετατροπής της σύμβασης των επηρεαζόμενων νοσηλευτών, από ορισμένης χρονικής διάρκειας σε αορίστου διάρκειας, σύμβαση η οποία καταχρηστικά και παράνομα δεν έχει μετατραπεί με τη συμπλήρωση 30 μηνών στη Δημόσια Υπηρεσία”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε Επίσης