Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΚαταθέτουν ενόρκως οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση Aristo

Καταθέτουν ενόρκως οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση Aristo

-

Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο, η υπόθεση του διαχωρισμού οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί από την εταιρεία Aristo.

Στη σημερινή δικάσιμο αναμένεται να καταθέσει ενόρκως ο κατηγορούμενος Θεόδωρος Αριστοδήμου. Ουσιαστικά ξεκινά η υπεράσπιση του α’ κατηγορούμενου με τη μαρτυρία του.

Σήμερα αναμένεται αρχικά να τοποθετηθούν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων Γιώργος Παπαϊωάννου για το ζεύγος Αριστοδήμου, Μιχάλης Πικής για τον σχεδιαστή Χ. Σολωμονίδη και Ηλίας Στεφάνου για τον τέως Δημοτικό μηχανικό Σάββα Σάββα, κατά πόσο θα δώσουν ένορκη μαρτυρία και εφόσον αποφασίσουν να δώσουν ένορκο μαρτυρία η διαδικασία θα συνεχιστεί αμέσως.

Ακολούθως θα γίνει κυρίως εξέταση από τους συνηγόρους υπεράσπισης και μετά ο κατηγορούμενος θα αντεξεταστεί από τον Α’ Δικηγόρο της Δημοκρατίας Νίνο Κέκκο.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί σε επόμενες δικάσιμες και με την ένορκη κατάθεση και των υπόλοιπων κατηγορουμένων, της Ρούλας Αριστοδήμου, του Χρήστου Σολωμονίδη και του Σάββα Σάββα.

Στην προηγούμενη δικάσιμο στις 30 Απριλίου η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Δώρα Σωκράτους ανακοίνωσε την ενδιάμεση απόφαση της ότι υπάρχει και για τους πέντε κατηγορούμενους εκ πρώτης όψεως υπόθεση.

Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου ανέφερε στους κατηγορούμενους τα δικαιώματά τους για το πώς θα πρέπει να ενεργήσουν από τώρα και στο εξής, λέγοντας πως ή θα πρέπει να παραμείνουν σιωπηλοί ή θα πρέπει προβούν σε ανώμοτη δήλωση ή θα πρέπει να καταθέσουν ενόρκως και να αντεξετασθούν από μάρτυρες.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης είχαν ζητήσει χρόνο από το Δικαστήριο για να συνεννοηθούν με τους πελάτες τους προκειμένου να προχωρήσει πιο γρήγορα η διαδικασία.

Η κ. Σωκράτους όρισε την υπόθεση για σήμερα 7 Μαΐου και διέταξε όπως οι κατηγορούμενοι αφεθούν ελεύθεροι με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.

Διαβάστε Επίσης