Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΠεδίο μάχης οι Φοινικούδες μεταξύ οπαδών ΑΠΟΕΛ – ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ

Πεδίο μάχης οι Φοινικούδες μεταξύ οπαδών ΑΠΟΕΛ – ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ

-

2015

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν το απόγευμα μεταξύ οπαδών των ποδοσφαιρικών ομάδων Ανόρθωσης και ΑΠΟΕΛ με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, να συλληφθούν τρεις νεαροί, ενώ οι φίλαθλοι της Λευκωσιάτικης ομάδας επιτέθηκαν εναντίον της ανταποκρίτριας του ΡΙΚ στη Λάρνακα και πήραν το κινητό της τηλέφωνο και την κάμερα από τον κινηματογραφιστή του κρατικού καναλιού.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις τέσσερις το απόγευμα οπαδοί του ΑΠΟΕΛ ξεκίνησαν με αυτοκινητοπομπή από το οίκημα του ΣΥΦΙ της ομάδας τους που βρίσκεται παρά τον κυκλικό κόμβο του λιμανιού της Λάρνακας, με προορισμό το γήπεδο «Αντώνης Παπαδόπουλος» όπου θα διεξαγόταν ο αγώνας. Η εκκίνηση έγινε υπό το άγρυπνο μάτι μελών της Αστυνομίας Λάρνακας η οποία και απέκοψε τους δρόμους γύρω από τον κυκλικό κόμβο του λιμανιού.

Λίγο αργότερα ξεκίνησαν από το οίκημα του ΣΥΦΙ της Ανόρθωσης που βρίσκεται σε πάροδο της Λεωφόρου Μακαρίου, οι οπαδοί της Αμμοχωστιανής ομάδας με προορισμό το γήπεδο. Μόλις πλησίασε η αυτοκινητοπομπή των οπαδών της Ανόρθωσης ορισμένοι φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ φαίνεται να έστησαν καρτέρι στους Ανορθωσιάτες παρά τον κυκλικό κόμβο του λιμανιού με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν συμπλοκές και επεισόδια.

Οπαδοί και των δύο ομάδων έριξαν κροτίδες, φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και στο καράβι του Δήμου Λάρνακας που βρίσκεται επί του κυκλικού κόμβου. Μετά την εξέλιξη αυτή κλήθηκαν στη περιοχή άνδρες της Αντιοχλαγωγικής Ομάδας της ΑΔΕ Λάρνακας και της ΜΜΑΔ για να επιβάλουν την τάξη.

Η ανταποκρίτρια του ΡΙΚ η οποία είχε σπεύσει στην περιοχή για να πάρει πλάνα από τις συμπλοκές, δέχθηκε επίθεση από οπαδούς του ΑΠΟΕΛ, ορισμένοι από τους οποίους πήραν τόσο το κινητό τηλέφωνο της δημοσιογράφου όσο και την κάμερα του κινηματογραφιστή της.

Η Αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα για διευκόλυνση των ανακρίσεων ενώ η ανταποκρίτρια και ο κινηματογραφιστής του ΡΙΚ μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας και δίνουν κατάθεση.

Γύρω στις πέντε το απόγευμα η κατάσταση εξομαλύνθηκε, οι οπαδοί των δύο ομάδων μετέβησαν στο γήπεδο και η Αστυνομία έδωσε πίσω στην κυκλοφορία τους δρόμους γύρω από τον κυκλικό κόμβο του λιμανιού που είχαν κλείσει λόγω των επεισοδίων.

Διαβάστε Επίσης