Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΥπόδικος απέδρασε από το Δικαστήριο Λεμεσού και συνελήφθηκε 15 λεπτά αργότερα

Υπόδικος απέδρασε από το Δικαστήριο Λεμεσού και συνελήφθηκε 15 λεπτά αργότερα

-

24 Απρίλιος 2015

Επεισοδιακή ήταν η διαδικασία, στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, παραπομπής 36χρονου Τούρκου σε δίκη για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, ο οποίος απέδρασε αλλά εντοπίστηκε και συνελήφθηκε μετά από 15 λεπτά.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης, ο 36χρονος Τούρκος φέρεται να διέπραττε εδώ και χρόνια διαρρήξεις και κλοπές και να χρησιμοποιούσε τα κατεχόμενα για τη διαφυγή του. Τελικά εντοπίστηκε στις 15 Απριλίου σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας και συνελήφθηκε, ενώ από εξετάσεις γενετικού υλικού συνδέθηκε με 19 διαρρήξεις που σημειώθηκαν στη Λεμεσό, από το 2007 μέχρι σήμερα.

Το 8ήμερο διάταγμα κράτησης του 36χρονου έληγε σήμερα και με οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας καταχωρήθηκαν οι υποθέσεις εναντίον του στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, όπου οδηγήθηκε το μεσημέρι και διατάχθηκε η κράτηση του μέχρι την έναρξη της δίκης στις 5 Μαϊου.

Κατά την έξοδό του από την αίθουσα του Δικαστηρίου, ο 36χρονος έσπρωξε τους αστυνομικούς που τον φρουρούσαν και πήδηξε από ύψος 5,5 μέτρων, από το ανοικτό παράθυρο του πρώτου ορόφου των δικαστηρίων.

Ο Τούρκος υπόδικος προσγειώθηκε στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου και τράπηκε σε φυγή, ενώ όπως σημείωσε ο κ. Σωτηριάδης, αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο δράσης της ΑΔΕ Λεμεσού για αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Μεγάλη αστυνομική δύναμη απέκλεισε την περιοχή και άρχισαν έρευνες, οι οποίες καρποφόρησαν σύντομα, αφού ο δραπέτης συνελήφθηκε 15 λεπτά αργότερα στην οδό Παρθενώνος.

Πέραν των κατηγοριών που έχει να αντιμετωπίσει για τις υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, ο 36χρονος αντιμετωπίζει τώρα και κατηγορίες για απόδραση από νόμιμη κράτηση και επίθεση κατά αστυνομικού κατά την εκτέλεση του καθήκοντος του.

Διαβάστε Επίσης