Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕνώπιον δικαστηρίου δύο ύποπτοι για υπόθεση παράνομης κατοχής και μεταφορά εκρηκτικών υλών

Ενώπιον δικαστηρίου δύο ύποπτοι για υπόθεση παράνομης κατοχής και μεταφορά εκρηκτικών υλών

-

Πέμπτη, 09 Απρίλιος 2015

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου αναμένεται να προσαχθούν σήμερα οι δύο Ομογενείς ηλικίας 29 και 43 χρόνων που συνελήφθησαν χθες σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής και μεταφορά εκρηκτικών υλών και παράνομης κατοχής περιουσίας.

Συγκεκριμένα χθες μέλη του κλιμακίου διαρρήξεων του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου, διενήργησαν έρευνα με δικαστικό ένταλμα σε οικία στην Κάτω Πάφο, στην οποία βρισκόταν 43χρονος.

Στη συνέχεια, 29χρονος χτύπησε το κουδούνι της οικίας, ο οποίος μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία της Αστυνομίας, τράπηκε σε φυγή και στην προσπάθεια του να διαφύγει κτύπησε μέλος της Αστυνομίας που βρισκόταν στη σκηνή.

Εγινε κατορθωτή η σύλληψή του, με δικαστικό ένταλμα το οποίο εκκρεμούσε εναντίον του σχετικά με υπόθεση διάρρηξης και κλοπής.

Ακολούθως συνεχίστηκε η έρευνα, κατά την οποία εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, δύο τυφέκια ένα G3 και ένα καλάσνικοφ με πέντε γεμιστήρες, ένα πιστόλι, μεγάλος αριθμός διαρρηκτικών εργαλείων, ζεύγη παπουτσιών και ρούχα, χρυσαφικά, διάφορα ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη, πίνακες, μεγάλος αριθμός χαρτονομισμάτων διαφόρων χωρών, μεγάλος αριθμός κλειδιών οχημάτων και κατοικιών, το χρηματικό ποσό των €7,800, καθώς και τα κλειδιά ενός κλοπιμαίου οχήματος και μίας κλοπιμαίας μοτοσικλέτας.

Από προκαταρκτικές εξετάσεις που έγιναν, μέρος των πιο πάνω ανευρεθέντων, αποτελούν προϊόντα από διαρρήξεις και κλοπές που έγιναν στην πόλη και επαρχία Πάφου μεταξύ των ημερομηνιών 31 Αυγούστου 2014 και 26 Μαρτίου, 2015.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που ανευρέθηκαν στην κατοχή τους είναι και ένας ασύρματος και μηχανισμός με τον οποίο παραβίαζαν ακόμη και κλειδαριές ασφαλείας.

Διαβάστε Επίσης