Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΑδεια τεμάχια στην Αθηένου για άναμμα λαμπρατζιάς το Μεγάλο Σάββατο

Αδεια τεμάχια στην Αθηένου για άναμμα λαμπρατζιάς το Μεγάλο Σάββατο

-

Απρίλιος 2015

Ο Δήμος Αθηένου έχει ορίσει δύο σημεία στα δημοτικά του όρια στα οποία θα αναβιώσει το Μεγάλο Σάββατο 11 Απριλίου, το έθιμο του ανάμματος λαμπρατζιών.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αθηένου αναφέρεται ότι τα δύο σημεία που ουσιαστικά είναι άδεια τεμάχια «βρίσκονται στην Οδό Σόλωνος, (στο δρόμο του φυλακίου του ντεπόζιτου) και απέναντι από το κέντρο δεξιώσεων «ΣΤΑΥΜΑΝΙ».

Ο Δήμος καλεί τους νέους «όπως καταβάλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου η συντονισμένη αυτή προσπάθεια που γίνεται σε συνεργασία με την Αστυνομία, να στεφθεί με επιτυχία».

Ταυτόχρονα προειδοποιεί ότι «σε οποιαδήποτε άλλα σημεία εντοπίζονται σωροί από ξύλα ή άλλα υλικά που τυχόν θα χρησιμοποιηθούν για άναμμα λαμπρατζιάς, θα απομακρύνονται από συνεργεία του Δήμου χωρίς καμιά προειδοποίηση».

Ο Δήμος Αθηένου καλεί επίσης τους «γονείς να είναι σε συνεχή επικοινωνία με τα παιδιά τους και να ελέγχουν τόσο τις ύποπτες κινήσεις όσο και τις μετακινήσεις τους. Ας προσπαθήσουμε όλοι να αποτρέψουμε τραυματισμούς με ακρωτηριασμούς ή άλλα ανεπιθύμητα γεγονότα».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «8 στις 10 φορές οι κροτίδες εκρήγνυνται στα χέρια των παιδιών μας με πολύ άσχημα αποτελέσματα».

Διαβάστε Επίσης