Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΝομική γνωμάτευση ζήτησε η Εκκλ. Επιτροπή Τράχωνα για τις 450.000 που πήρε...

Νομική γνωμάτευση ζήτησε η Εκκλ. Επιτροπή Τράχωνα για τις 450.000 που πήρε ο Αρχιεπίσκοπος, ‘θα μιλήσουμε’, τονίζουν

-

Δημιουργήθηκε : Τετάρτη, 08 Απρίλιος 2015

Γνωμάτευση από δικηγόρους θα λάβει η Εκκλησιαστική Επιτροπή της εκκλησίας της Παναγίας του Τράχωνα μετά τα όσα καταγγέλθηκαν για απόσυρση από την Ιερά Αρχιεπισκοπή ποσού 450,000 ευρώ που ήταν κατατεθειμένο σε λογαριασμό της Επιτροπής σε Συνεργατικό Πιστωτικό Ιδρυμα. Μετά τις καταγγελίες του Εκπροσώπου της Συντονιστικής Επιτροπής της Κοινότητας Τράχωνα Λευτέρη Κόκκινου σε διάσκεψη Τύπου χθες, ο Αρχιεπίσκοπος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση απειλώντας μεταξύ άλλων ότι θα παύσει την εκκλησιαστική επιτροπή.

“Εμείς τηρούμε στάση αναμονής, περιμένουμε να δούμε αν θα παύσει τα μέλη της Επιτροπής, γιατί εάν την παύσει λύνεται και το στόμα της γιατί γνωρίζει πολλά άλλα θέματα και θα μπορεί να μιλήσει μετά”, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Κόκκινος.

Ανέφερε ότι επιπρόσθετα λαμβάνονται γνωματεύσεις από νομικό για το θέμα του Συνεργατικού, δηλαδή γιατί δόθηκαν τα χρήματα στον Αρχιεπίσκοπο χωρίς συγκατάθεση και υπογραφές από την Εκκλησιαστική Επιτροπή και επίσης για το καταστατικό της Αρχιεπισκοπής, δηλαδή κατά πόσο ο Αρχιεπίσκοπος μπορεί να πάρει τα χρήματα.

“`Έχουμε προχωρήσει και θα λάβουμε πιο συγκεκριμένες απόψεις από δικηγόρους αναφορικά με το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ΣΠΕ ήρθε και έδωσε τα χρήματα αυτά που ήταν σε γραμμάτιο στο όνομα της Εκκλησίας της Παναγίας του Τράχωνα, πώς έσπασε το γραμμάτιο αυτό που ήταν στο όνομα κάποιου άλλου;” ανέφερε ο κ. Κόκκινος.

Σημείωσε ακόμη ότι υπεισέρχεται και θέμα του καταστατικού της Αρχιεπισκοπής το οποίο ναι μεν αναφέρει ότι η Αρχιεπισκοπή είναι διαχειριστής των Εκκλησιών , “αλλά δεν αναφέρεται πουθενά ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχει δικαίωμα να πηγαίνει και να σπάζει γραμμάτια, να παίρνει τα χρήματα για να τα χρησιμοποιήσει η Αρχιεπισκοπή”.

“Καταρχάς πρώτη φορά στα χρονικά έγινε κάτι τέτοιο από τον Αρχιεπίσκοπο, δεν υπάρχει το προηγούμενο για να πούμε ότι υπάρχει μια βάση για να δούμε πως θα το χειριστούμε”, ανέφερε.

Σε ερώτηση αν επιχείρησαν να έρθουν σε επαφή με οποιοδήποτε άλλο συνοδικό, ο κ. Κόκκινος απάντησε αρνητικά λέγοντας χαρακτηριστικά “ποιος άλλος θα μιλήσει από την Ιερά Σύνοδο, ποιος τολμά να μιλήσει;”.

Διαβάστε Επίσης