Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑ12χρονος εγκαταλείφτηκε από ζεύγος που πήγε ταξίδι στο εξωτερικό

12χρονος εγκαταλείφτηκε από ζεύγος που πήγε ταξίδι στο εξωτερικό

-

2015

Ένα 12χρονο αγόρι, που το τελευταίο διάστημα φαίνεται να ζούσε μόνο του σε αποθήκη που χρησιμοποιεί ως χώρο διαμονής η οικογένεια του, εντόπισαν μέλη του Γραφείου Ευημερίας και της αστυνομίας μετά από σχετική καταγγελία.

Από τις έρευνες διαπιστώθηκε πως η μητέρα του αγοριού, που είναι από χώρα της Ευρώπης, καθώς και ο Ιρανός πατριός του, αναχώρησαν εδώ και δέκα περίπου μέρες για την Τεχεράνη, μαζί με τον 3χρονο αδελφό του, αφήνοντας μόνο του τον 12χρονο.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης «από τις πρώτες εξετάσεις της αστυνομίας, φαίνεται ότι η μητέρα του και ο πάτριος του έχουν φύγει στο εξωτερικό στις 26 Μαρτίου και αναμένεται να επιστρέφουν σήμερα», προσθέτοντας ότι εναντίον των δυο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

«Το παιδί έχει δώσεΙ κάποιους ισχυρισμούς ότι η μητέρα και ο πατριός του έχουν αφήσει κάποιον ενήλικα ο οποίος τον φρόντιζε και του έφερνε φαγητό και δεν φαίνεται να στερείται οτιδήποτε», συμπλήρωσε ο κ.Σωτηριάδης.

Αυτή τη στιγμή ο 12χρονος βρίσκεται υπό τη φροντίδα του Γραφείου Ευημερίας, είπε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, προσθέτοντας ότι η εγκατάλειψη παιδιού κάτω των 16 ετών είναι ένα σοβαρό ποινικό αδίκημα.

Διαβάστε Επίσης