Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠαραδόθηκαν στο Δήμο Λεμεσού οι έξι αποβάθρες του παραλιακού πάρκου

Παραδόθηκαν στο Δήμο Λεμεσού οι έξι αποβάθρες του παραλιακού πάρκου

-

Μάρτιος 2015

Νέα όψη στην επίχωση Λεμεσού δίνουν οι έξι, μοναδικές στο είδος τους, αποβάθρες του παραθαλάσσιου πολυλειτουργικού πάρκου, που παραδόθηκαν σήμερα στο Δήμο από την κατασκευαστική εταιρεία.

Τις έξι αποβάθρες επιθεώρησε το πρωί ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου, μαζί με δημοτικούς συμβούλους και αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου, εκφράζοντας παράλληλα την σημασία της ολοκλήρωσης των θαλάσσιων έργων, το κόστος των οποίων έφτασε τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

«Σημειώνουμε την ουσία και τη συνεισφορά αυτού του έργου στο παραλιακό πάρκο και υπογραμμίζουμε τη μεγάλη πραγματική και συναισθηματική αξία που έχουν αυτές οι αποβάθρες για την πόλη μας», είπε ο κ.Χρίστου, υπενθυμίζοντας τις παλιές αποβάθρες που υπήρχαν ανέκαθεν στο χώρο και που συνέδεαν το ανθρώπινο με το θαλάσσιο στοιχείο.

Παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν λόγω της οικονομικής κρίσης, συνέχισε, το έργο ολοκληρώθηκε με τη συμβολή όλων των εμπλεκομένων μερών και σήμερα «έχουμε ένα χώρο και για περίπατο και για εκδηλώσεις».

Ήδη στη μεγαλύτερη από τις έξι αποβάθρες προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν οι πρώτες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ σε άλλη αποβάθρα θα προσδέσει το ξύλινο σκάφος του Δήμου «Λάμπουσα» το οποίο θα λειτουργεί ως μουσειακό έκθεμα «για να διδάσκει και στους νεότερους τους παραδοσιακούς μεθόδους ψαρέματος με τις ξύλινες τράτες».

Μετά και την παράδοση των έξι αποβάθρων, που σύμφωνα με αναφορές προς το Δήμαρχο, είναι μοναδικές σε μέγεθος και χαρακτήρα στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, προγραμματίζονται περί τα τέλη Απριλίου, τα εγκαίνια του όλου έργου, παρουσία της Επιτρόπου της ΕΕ για την Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Διαβάστε Επίσης