Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠαρέλυσε σήμερα το λιμάνι Λεμεσού λόγω επ’ αόριστον απεργίας των αχθοφόρων

Παρέλυσε σήμερα το λιμάνι Λεμεσού λόγω επ’ αόριστον απεργίας των αχθοφόρων

-

Μάρτιος 2015

Σε επ’ αόριστον απεργία κατέρχονται από σήμερα τα μέλη του Συνδέσμου Αδειούχων Λιμενικών Αχθοφόρων στο λιμάνι Λεμεσού, λόγω της απόρριψης του αιτήματός τους από το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, για εγγραφή νέων μελών στο Σύνδεσμο.

Η απόφαση λήφθηκε μετά από Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου και οι απεργοί συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το νέο λιμάνι Λεμεσού, αδρανοποιώντας παράλληλα τα μηχανήματά τους στην είσοδο του λιμανιού.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Νίκος Κωνσταντίνου ανέφερε πως οι αδειούχοι λιμενικοί αχθοφόροι του λιμανιού της Λεμεσού προσπαθούν εδώ και χρόνια να αυξήσουν τον αριθμό των μελών τους, ωστόσο βρίσκουν την άρνηση των αρμοδίων με τη δικαιολογία της προγραμματισμένης ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών των λιμανιών.

«Ζητούσαμε από την ΑΛΚ επανειλημμένα ένταξη νέων μελών από το 2004, αλλά δεν έγινε αποδεκτό το αίτημά μας και ζητήσαμε ξανά το 2012», είπε ο κ. Κωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι, ενώ η Αρχή Λιμένων ενέκρινε την ένταξη 40 νέων μελών το 2012, το Υπουργείο παγοποίησε τη διαδικασία.

Παρά τις συνεχείς διαβουλεύσεις, συνέχισε, με τον Πρόεδρο της ΑΛΚ και ΓΔ του Υπουργείου Συγκοινωνιών Αλέκο Μιχαηλίδη, το αίτημα των αχθοφόρων δεν ικανοποιήθηκε και εξέφρασε την ετοιμότητα των μελών του Συνδέσμου να συνεχίσουν την επ’ αόριστον απεργία τους.

Ο Νίκος Κωνσταντίνου απολογήθηκε εκ μέρους του Συνδέσμου προς όσους επηρεάζονται από την απεργία των λιμενικών αχθοφόρων στο λιμάνι Λεμεσού, υποδεικνύοντας πως αν και είναι γνωστά τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από μια συνεχιζόμενη απεργία, οι λιμενικοί αχθοφόροι είναι υπεύθυνοι των πράξεων μας και θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι ικανοποίηση του αιτήματος τους.

«Εμείς μαζί με το υπαλληλικό προσωπικό αριθμούμε 100 οικογένειες, οι οποίες τρώνε ψωμί από το λιμάνι και θέλουμε να συνεχίσουμε και είμαστε ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και στο να δοθούν οι δουλειές σε ξένους», συμπλήρωσε.

Εξέφρασε τέλος την ετοιμότητα των λιμενικών αχθοφόρων της Λάρνακας αλλά και των υπαλλήλων της Αρχής Λιμένων να συμπαρασταθούν, αν κριθεί αναγκαίο, στον αγώνα του Συνδέσμου.

Από τη σημερινή πρώτη μέρα της απεργίας επηρεάζονται δυο εμπορικά πλοία με 450 περίπου εμπορευματοκιβώτια.

Διαβάστε Επίσης