Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΓιωρκάτζης και Χαρμαντζί επιθεώρησαν την οδό Κύκκου

Γιωρκάτζης και Χαρμαντζί επιθεώρησαν την οδό Κύκκου

-

Οδός Κύκκου, 78-80. Η πινακίδα γράφει “ΛΟΥΗΣ, Οίκος μόδας” τηλ 65751. Το ρολό του καταστήματος είναι κατεβασμένο. Ο χρόνος έχει σταματήσει. Η φύση ξυπνά. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και Μεχμέτ Χαρμαντζί άρχισαν από αυτό εδώ το σημείο την περιοδεία τους στην οδό Κύκκου, στην ουδέτερη ζώνη για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την κατάσταση των ερειπωμένων κτιρίων, την άγρια βλάστηση που αργότερα μπορεί να αποτελέσει αιτία πυρκαγιών και την ανάγκη για καθαριότητα της περιοχής.Είναι η πρώτη τους κοινή περιοδεία εντός της νεκρής ζώνης, την οποία διοργάνωσε η ΟΥΝΦΙΚΥΠ και άνδρες της δύναμης τους συνόδευσαν. “Η νεκρή ζώνη παραμένει μια ανοικτή πληγή για όλους τους ανθρώπους που ζουν στη Λευκωσία και τους πληγώνει κάθε μέρα. Είμαστε εδώ για να προωθήσουμε μια καλύτερη συνεργασία μεταξύ μας γιατί χρειάζεται για να λύσουμε αυτά τα καθημερινά προβλήματα”, δήλωσε ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης απαντώντας στην ερώτηση πώς αισθάνονται που περπατούν δύο νέοι άνθρωποι των δύο κοινοτήτων για πρώτη φορά μαζί στην νεκρή ζώνη.

“Είναι πολύ λυπηρό. Ο χρόνος σταμάτησε. Είναι πολύ συναισθηματικό. Πριν ένα μήνα περπάτησα μόνος μου εδώ. Είναι η τραγωδία που έζησαν για δεκαετίες οι δύο κοινότητες. Είναι μια απαράδεκτη κατάσταση”, δήλωσε ο “δήμαρχος” της κατεχόμενης Λευκωσίας Μεχμέτ Χαρμαντζί. Θα πάρουν, είπε, κάποια προοδευτικά μέτρα για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες αυτές.

Υπάρχουν διάφορα προβλήματα όπως η άγρια βλάστηση, η αποχέτευση όμβριων υδάτων, η πρόκληση πυρκαγιών τους καλοκαιρινούς μήνες και χρειάζεται ένα συγκεκριμένο σχέδιο για να τ` αντιμετωπίσουμε όλα αυτά, ανέφερε, σημειώνοντας ότι θα δουν μαζί τί μπορούν να κάνουν και επισημαίνοντας ότι ήδη μεταξύ τους υπάρχει μια καλή επικοινωνία.

Συμπληρώνοντας ο κ. Γιωρκάτζης τόνισε ότι στόχος τους είναι να δουν με τα δικά τους μάτια τα προβλήματα που δημιουργεί η κατάσταση αυτή στη νεκρή ζώνη στην καθημερινή ζωή των δύο κοινοτήτων. Εκτός των προαναφερθέντων προβλημάτων σημείωσε και την επικινδυνότητα κτιρίων της οδού Κύκκου που απειλούνται με κατάρρευση, λέγοντας ότι θα προσπαθήσουν να τα προστατεύσουν “για να μπορέσουμε να διασώσουμε και την πολιτιστική μας κληρονομιά”.

Πρόσθεσε πως θα περπατήσουν μέχρι τον Άγιο Κασσιανό και μετά, σε γεύμα, θα συζητήσουν τις λύσεις που μπορεί να δοθούν.

Κληθέντες να σχολιάσουν το γεγονός ότι υπάρχει ένα καλό παράδειγμα πριν δεκαετίες των Μουσταφά Ακιντζί και Λέλλου Δημητριάδη και εάν μπορούν να επαναλάβουν αυτό το παράδειγμα, ο κ. Γιωρκάτζης είπε ότι “δεν είμαι ούτε ο Λέλλος, ούτε ο Ακιντζί, αλλά στο θέμα της συνεργασίας δεν είναι μόνο οι κύριοι Δημητριάδης και Ακιντζί αλλά και άλλοι δήμαρχοι που συνεργάστηκαν καλά από τότε και ευχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία”.

Αυτοί ήταν το ορόσημο της συνεργασίας, κατά τον κ. Χαρμαντζί, ο οποίος δήλωσε ότι θα προσπαθήσουν να ακολουθήσουν τα καλά βήματα και να αποφύγουν τα κακά παραδείγματα και “θα το κάνουμε με τον δικό μας τρόπο”.

Διαβάστε Επίσης