Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΕπιστολή στον ΓΕ για αποφυλάκιση Κ. Παπακώστα έστειλε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών...

Επιστολή στον ΓΕ για αποφυλάκιση Κ. Παπακώστα έστειλε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών

-

: Τρίτη, 03 Μάρτιος 2015

Επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, με την οποία τον καλεί όπως εισηγηθεί στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απονείμει χάρη στον Κώστα Παπακώστα, απέστειλε χθες ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Συνδέσμου, στην επιστολή αναφέρεται: «Με την παρούσα ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών απευθύνεται σε σας με τη θερμή παράκληση όπως εισηγηθείτε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την αποφυλάκιση του Κώστα Παπακώστα».

«Ο ίδιος, μετά την απόρριψη της έφεσής του από το Ανώτατο Δικαστήριο υπέβαλε αίτημα για απονομή Προεδρικής χάρης το οποίο εξετάζεται. Ο κ. Παπακώστα βρίσκεται στο Νοσοκομείο Λευκωσίας με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα. Τις τελευταίες μέρες η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί αφού βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο νεφρικής ανεπάρκειας για την αντιμετώπιση του οποίου μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας”, σημειώνεται στην επιστολή.

Πιστεύουμε, προστίθεται, “πως στον άνθρωπο αυτό, ο οποίος υπήρξε σε όλη του τη ζωή αγωνιστής της Δημοκρατίας και της ελευθερίας της πατρίδας μας, με τόσο σοβαρά προβλήματα υγείας και σε προχωρημένη ηλικία, θα πρέπει να δοθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προεδρική χάρη».

Διαβάστε Επίσης