Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠτώσεις δέντρων και ηλεκτρικών καλωδίων το σκηνικό της νύχτας σε ελεύθερη Αμμόχωστο...

Πτώσεις δέντρων και ηλεκτρικών καλωδίων το σκηνικό της νύχτας σε ελεύθερη Αμμόχωστο και Λάρνακα

-

: Τρίτη, 06 Ιανουάριος 2015

Αρκετά έντονη ήταν η χθεσινή νύκτα για την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, αφού η Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου κλήθηκαν σε 50 περιπτώσεις να μετακινήσουν δέντρα που έπεσαν και καλώδια της ΑΗΚ. Το ίδιο σκηνικό παρατηρήθηκε στη Λάρνακα και σε διάφορες κοινότητες καθ` όλη τη διάρκεια της νύχτας με δέντρα να αποκόπτονται και να πέφτουν στους δρομους.

Αρκετά έντονη ήταν η χθεσινή νύκτα για την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, αφού η Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου κλήθηκαν σε 50 περιπτώσεις να μετακινήσουν δέντρα που έπεσαν και καλώδια της ΑΗΚ. Το ίδιο σκηνικό παρατηρήθηκε στη Λάρνακα και σε διάφορες κοινότητες καθ` όλη τη διάρκεια της νύχτας με δέντρα να αποκόπτονται και να πέφτουν στους δρομους.Κατά τη διάρκεια της νύχτας είχε μειωθεί η ένταση της βροχόπτωσης που έπεφτε στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, ωστόσο φυσούσαν θυελλώδεις άνεμοι με αποτέλεσμα η κυκλοφορία στους δρόμους να είναι πολύ περιορισμένη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα περισσότερα προβλήματα σημειώθηκαν στο Λιοπέτρι, τη Σωτήρα, την Αγία Νάπα, το Παραλίμνι και τη Δερύνεια.

Η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία περιμάζεψαν αρκετές πινακίδες δρόμων οι οποίες έπεσαν λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Οι δρόμοι στους οποίους είχαν παρατηρηθεί προβλήματα έχουν καθαριστεί και η οδική κυκλοφορία σε ολόκληρη την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου έχει αποκατασταθεί.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου ενημερώθηκε από πολίτη ότι ανεμοστρόβιλος που σημειώθηκε στην περιοχή Παραλιμνίου γύρω στις 3 τα ξημερώματα παρέσυρε τα πέντε θερμοκήπια που διαθέτει τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Στη Λάρνακα, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις για μετακινήσεις δέντρων από τους δρόμους κα αποκατάσταση της οδικής κυκλοφορίας.

Γύρω στα μεσάνυκτα ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας Πέτρος Χριστοδούλου μαζί με συνεργεία του Δήμου μετέβησαν σε διάφορες περιοχές στις οποίες παρατηρήθηκαν προβλήματα και πρόσφεραν βοήθεια μέχρι το πρωί.

Εξάλλου, λίγο μετά τις 11 το βράδυ σκαλωσιές έπεσαν απο ανεγειρόμενη πολυκατοικία, παρά το κοιμητήριο Αγίου Γεωργίου στη Λάρνακα με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο δρόμο.

Ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετέβη στη περιοχή όπου, αφού έκλεισε το δρόμο, κατάφερε να μαζέψει τις σκαλωσιές για να ανοίξει ξανά ο δρόμος για την κυκλοφορία.

Διαβάστε Επίσης