Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΑπειλητικά τηλεφωνήματα και ύποπτες διαδρομές χρημάτων στο Δήμο Πάφου ενώπιον της Νομικής...

Απειλητικά τηλεφωνήματα και ύποπτες διαδρομές χρημάτων στο Δήμο Πάφου ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας

-

Δευτέρα, 13 Οκτώβριος 2014

Στη Νομική Υπηρεσία θα κινείται τη Δευτέρα μια παράλληλη διαδικασία, εκτός από την ανασκόπηση των εξελίξεων στο θέμα των απειλητικών μηνυμάτων που είχαν σταλεί σε παράγοντες του Δήμου Πάφου και σε δημοσιογράφο με αφορμή την υπόθεση ΑΡΙΣΤΟ. Θα εξεταστούν και οι καταγγελίες που έχουν γίνει από τον δημοτικό σύμβουλο Βάσο Δημητρίου στον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας για ύποπτες διαδρομές χρήματος.

Με αφορμή τη διοργάνωση συναυλιών με καλλιτέχνες, για τους οποίους μεσολαβούσε το γραφείο του συζύγου της Μαρίας Σολωμονίδου, ο Βάσος Δημητρίου και άλλα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Πάφου κατήγγειλαν την παραλαβή χρημάτων χωρίς αποδείξεις πέραν της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για μη χρέωση του φόρου θεάματος στην περίπτωση της συναυλίας του Σάκη Ρουβά. Θα εξεταστεί ο βαθμός εμπλοκής της δημοτικού υπαλλήλου σε ιδιωτική επιχείρηση και εάν ενεργούσε για ζήτημα από το οποίο είχε συμφέρον συγγενικό της πρόσωπο. Ο Γενικός Ελεγκτής δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να εξεταστεί και θέμα παράτυπων διαδικασιών πρόσληψης της συγκεκριμένης υπαλλήλου στο Δήμο Πάφου.

Μέλη του δημοτικού συμβουλίου επαναφέρουν και άλλα θέματα για τα οποία υπήρξαν καταγγελίες στο παρελθόν για κακοδιαχείριση και διασπάθιση δημόσιου χρήματος όπως το θέμα της κατασκευής πεζοδρομίων αλλά κυρίως το θέμα των συμβολαίων της δεύτερης φάσης του αποχετευτικού συστήματος Πάφου όπου, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ενώ για όλα τα συμβόλαια τα προβλεπόμενα ποσά ήταν 78 εκατομμύρια, πληρώθηκαν τελικά 109 εκατομμύρια και οι εργολάβοι αξίωναν αλλά 35.

Διαβάστε Επίσης