Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΗ Αστυνομία συστήνει προσοχή λόγω ύποπτων ηλεκτρονικών μηνυμάτων και επιστολών

Η Αστυνομία συστήνει προσοχή λόγω ύποπτων ηλεκτρονικών μηνυμάτων και επιστολών

-

2014

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνει η Αστυνομία στο κοινό με αφορμή καταγγελίες σχετικά με μηνύματα και επιστολές υπόπτου περιεχομένου στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή μέσω αλληλογραφίας που προέρχεται κυρίως από τρίτες χώρες.

Οπως αναφέρει η Αστυνομία σε ανακοίνωση, οι αποστολείς πληροφορούν τον παραλήπτη ότι δήθεν έχει κερδίσει μεγάλο χρηματικό ποσό ή ότι έχει διοριστεί ως διαχειριστής μεγάλης περιουσίας ή ότι δήθεν μιλούν εκ μέρους συγκεκριμένου Κυβερνητικού Τμήματος ή Διεθνούς Οργανισμού και του ζητούν να τους παράσχει τα προσωπικά του στοιχεία και στοιχεία τραπεζικών καρτών, ακόμα και να διευθετήσει τη μεταφορά χρημάτων σε λογαριασμούς.

Για άλλη μια φορά η Αστυνομία τονίζει ότι σκοπός των αποστολέων είναι να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από τον παραλήπτη, καθώς επίσης και να πείσουν τους παραλήπτες να αποκαλύψουν στοιχεία των λογαριασμών τους ή άλλα προσωπικά τους στοιχεία.

Ως εκ τούτου, καλείται το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και σε περιπτώσεις όπου παραλαμβάνει τέτοιου είδους μηνύματα ή επιστολές, να μην τα λαμβάνει υπόψη, γιατί πρόκειται για απάτη.

Διαβάστε Επίσης