Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΚΟΣΜΟΣΗ Ρεάλ για δέκατη φορά στην κορυφή της Ευρώπης

Η Ρεάλ για δέκατη φορά στην κορυφή της Ευρώπης

-

4-1 ΜΕΕΠΙΚΗΑΝΑΤΡΟΠH

ΣΤΟΝΤΕΛΙΚΟΤΟΥCHAMPIONS’ LEAGUE

Η Ατλέτικο του Σιμεόνε προηγήθηκε και κρατούσε στα χέρια της το κύπελο του Champions’ League μέχρι το 90΄+3, αλλά ο Σέρχιο Ράμος έστειλε την Ρεάλ στην παράταση, όπου οι Μπέιλ, Μαρσέλο και Ρονάλντο ολοκλήρωσαν με ιδανικό τρόπο την χρονιά για τους «μερένγκες»

Παιχνίδι για γερά νεύρα ήταν ο τελικός του φετινού Champions’ League στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας.

Ο εμφύλιος… της Μαδρίτης μεταξύ της της Ρεάλ του Αντσελότι και της Ατλέτικο του Σιμεόνε ξεκίνησε με την Ατλέτικο να δείχνει τα δόντια της.

Το σκορ άνοιξε ο Γοδίν που κέρδισε στον αέρα τον Κεντίρα στο 36΄, μετά από άστοχη έξοδο του Κασίγιας, κάνοντας το 0-1.

Η Ρεάλ πίεσε ασφυκτικά σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, αλλά τελικά χρειάστηκε να φτάσουμε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων μέχρι ο Σέρχιο Ράμος να ισοφαρίσει σε 1-1 με κεφαλιά, μετά από κόρνερ.

Στην παράταση η εικόνα δεν άλλαξε, με την Ρεάλ να πιέζει ασφυκτικά και την Ατλέτικο να αμύνεται και στο 110΄ έγινε η πλήρης ανατροπή. Ο Γκάρεθ Μπέιλ με κεφαλιά έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα για τους «μερένγκες» γράφοντας το 2-1.

Η Ατλέτικο ανοίχτηκε για να ισοφαρίσει και στις αντεπιθέσεις ο Μαρσέλο έκανε το 3-1 στο 118΄, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ρονάλντο «πήρε εκδίκηση» για τον χαμένο τελικό με την Ελλάδα και και πανηγύρισε στην γενέτειρά του. Με εκτέλεση πέναλτι έκανε το 4-1 και επισφράγισε το κύπελο για τη Ρεάλ και το δικό του ρεκόρ με 17 γκολ σε μία χρονιά στο Champions’ League.

Ο προπονητής της Ρεάλ Κάρλο Αντσελότι έγραψε την δική του ιστορία με την κατάκτηση του τρίτου Champions’ League.

Διαβάστε Επίσης