Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΚΟΣΜΟΣΝίκη Ολυμπιακού επί Ρεάλ Μαδρίτης και η πρόκριση κρίνεται στη Μαδρίτη

Νίκη Ολυμπιακού επί Ρεάλ Μαδρίτης και η πρόκριση κρίνεται στη Μαδρίτη

-

Απρίλιος 2014

Ο Ολυμπιακός νίκησε χθες βράδυ με 71-62 τη Ρεάλ Μαδρίτης, ισοφάρισε τη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας σε 2-2 και πλέον ταξιδεύει στη Μαδρίτη για το πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι που θα κρίνει την πρόκριση στο FinalFour.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 37-30, 49-47, 71-62.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ, Σερμαντίνι 2, Ντάνστον 13, Σπανούλης 12 (2), Παπαπέτρου 7 (1), Σλούκας, Κόλινς 4, Σίμονς, Πρίντεζης 10 (2), Μάντζαρης 10, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 13 (3).

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Φερνάντεθ 18 (3), Ρέγιες 4, Ντίεθ, Μίροτιτς 9, Ροντρίγκεθ 2, Κάρολ, Ντάρντεν 10 (2), Γιουλ 4, Μπουρούσης 8, Σλότερ 5, Μέχρι 2.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα των «ερυθρολεύκων», σε δηλώσεις μετά τον αγώνα, ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας είπε ότι «δεν μπορώ να ξεκινήσω με διαφορετικό τρόπο, από το να αποθεώσω τον κόσμο για την ατμόσφαιρα».

«Ήταν ένα πάρτι και ποτέ δεν θυμάμαι κάτι ανάλογο. Βέβαια εξακολουθούμε να έχουμε δύσκολο έργο, απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ήταν ένα πάρτι στο οποίο συμμετείχαν όλοι, παίκτες και φίλαθλοι. Η Ρεάλ διαθέτη την καλύτερη επίθεση στην Ευρώπη και πρέπει να πούμε συγχαρητήρια στους παίκτες για την φοβερή άμυνα τους. Τους αναγκάσαμε να παίξουν άσχημα και να μην έχουν δημιουργία. Δεν θέλω να κάνω απολογισμό και να πω αν είχαμε πλεονέκτημα έδρας. Όπως γνωρίζετε στο ΤΟΡ-16 κάναμε τέσσερις συνεχείς ήττες, δίχως τρεις βασικούς παίκτες. Τώρα πρέπει να ετοιμαστούμε πνευματικά για τον αγώνα της Παρασκευής. Δεν είμαστε το φαβορί, αλλά θεωρώ ότι έχουμε αρκετές πιθανότητες», πρόσθεσε.

Ο προπονητής της Ρεάλ Πάμπλο Λάσο, σε δηλώσεις του, συνεχάρη τον Ολυμπιακό για τη νίκη.

«Ο Ολυμπιακός έπαιξε ως ομάδα και την περισσότερη ώρα εμείς προσπαθούσαμε να κερδίσουμε ατομικά. Οι παίκτες κάνουν την ομάδα, αλλά οι παίκτες δεν κερδίζουν μόνοι τους τίτλους. Δουλέψαμε όλο τον χρόνο για να παίξουμε αυτή τη σειρά και να έχουμε πλεονέκτημα. Πλέον πρέπει να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι της Παρασκευής που είναι τελικός για εμάς. Ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετικά στην άμυνα με ενέργεια και εμείς δεν μπορούσαμε να παίξουμε ομαδικά. Παίζαμε μόνο ατομικά. Ό,τι προετοιμάζεις για να αντιμετωπίσεις μια ομάδα, πρέπει να το κάνεις ομαδικά, να το κάνεις ως ομάδα, όχι ατομικά. Μας λείπουν δύο πολύ σημαντικοί παίκτες. Ο Ντρέιπερ είναι εκτός και ο Κάρολ μόλις επέστρεψε. Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Ο Ολυμπιακός έκανε σπουδαία δουλειά και στα δύο παιχνίδι», κατέληξε.

Στο μεταξύ, η Μακάμπι Τελ Αβίβ νίκησε χθες βράδυ με 86-66 την Αρμάνι Μιλάνο και με σύνολο 3-1 προκρίθηκε στο FinalFour.

Διαβάστε Επίσης