Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΚΟΣΜΟΣ«Δεν μπορεί να είναι η καλύτερη κάθε χρόνο η Μπαρτσελόνα»

«Δεν μπορεί να είναι η καλύτερη κάθε χρόνο η Μπαρτσελόνα»

-

2014

Σε θέση… άμυνας βρέθηκε ο Χεράρδο Μαρτίνο στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του τελικού Κυπέλλου της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης τη Μεγάλη Τετάρτη στο «Μεστάγια». Ο Αργεντινός τεχνικός κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την αποτυχία σε πρωτάθλημα και Champions League και η απάντησή του ήταν μάλλον… απλοϊκή.

«Τα πράγματα είναι απλά: αν παίξουμε καλά, θα κερδίσουμε. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που παίζαμε καλά και κερδίζαμε. Αντιλαμβάνομαι τις προσδοκίες που έχει ο κόσμος από αυτή την ομάδα, αλλά πρέπει να καταλάβουν πως δεν γίνεται κάθε χρόνο να είναι η καλύτερη στον κόσμο. Αυτή η ομάδα παικτών άφησε το στίγμα της στην ιστορία του ποδοσφαίρου», τόνισε.

«Δεν βλέπουμε το Κύπελλο σαν εξιλέωση για το πρωτάθλημα ή το Champions League. Είναι ένας τίτλος, ένας τελικός και θέλουμε να τον κερδίσουμε. Μας πονά ό,τι έγινε στις άλλες δύο διοργανώσεις, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε τον αγώνα που έχουμε μπροστά μας», πρόσθεσε.

Όσο για τον ισπανικό Τύπο που θεωρεί δεδομένη την αποχώρησή του στο τέλος της σεζόν, είπε: «Δεν με απασχολεί τι λένε τα ΜΜΕ. Έλεγαν πως δεν θα προλάβω τα Χριστούγεννα στον πάγκο και τώρα φτάσαμε στο Πάσχα. Έχω μάθει να ζω με αυτό».

Τους συμπαίκτες του στην Μπαρτσελόνα στήριξε ο Κάρλες Πουγιόλ στη συνέντευξη Τύπου με αφορμή τον τελικό Κυπέλλου με την Ρεάλ Μαδρίτης.

«Μην πυροβολείτε μία ομάδα που έχει παίκτες με τεράστια ποιότητα και που μπορούν να δώσουν πολλά στην ομάδα», ανέφερε.

Σε ότι αφορά τον τελικό του Κυπέλλου με τη Ρεάλ είπε: “Υπάρχει ακόμη σεζόν μπροστά μας και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Μην πυροβολείτε μία ομάδα που έχει παίκτες με τεράστια ποιότητα και που μπορούν να δώσουν πολλά στο κλαμπ.

«Όντως, στο τελευταίο ματς υποστήκαμε ένα σοκ. Κανονικά θα έπρεπε να νικήσουμε. Αλλά βλέπουμε το μέλλον. Έχουμε τον τελικό της Τετάρτης και οφείλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο».

Για την κριτική που ασκείται στον Μέσι ανάφερε: “Μας έχει δώσει πολλά πράγματα τα τελευταία χρόνια. Μας έχει κακομάθει θα έλεγα και όταν δεν σκοράρει λέμε ότι υπάρχει πρόβλημα. Εμείς τον ευχαριστούμε”.

Στη συνέντευξη μίλησε και για το μέλλον του λέγοντας πως: “Θα έμενα εδώ μόνο αν μπορούσα να βοηθήσω. Θέλω να διατηρηθώ σ’ ένα επίπεδο. Αλλά ακόμα μία σεζόν εδώ θα ήταν πολύ σκληρή και δεν θα ήθελα να το περάσω. Προπονούμαι για τον τελικό όπως και οι Πικέ και Μπάρτρα. Αύριο θα δούμε τι πιθανότητες έχω να αγωνιστώ”.

Διαβάστε Επίσης