Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΕρογλου: Αναμένουμε αποτελέσματα από τις διαπραγματεύσεις τους επόμενους τρείς με πέντε μήνες

Ερογλου: Αναμένουμε αποτελέσματα από τις διαπραγματεύσεις τους επόμενους τρείς με πέντε μήνες

-

20 Μάρτιος 2014

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου ισχυρίστηκε ότι οι δύο πλευρές στις διαπραγματεύσεις συμφώνησαν να συζητήσουν θέματα εγγυήσεων.

Σε σημερινές δηλώσεις του μετά από συνάντηση με μαθητές από το Πανεπιστήμιο Ταρτού της Εστονίας, ο κ. Ερογλου ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν δύο ξεχωριστά κράτη στην Κύπρο και ότι προσπαθούν να ενώσουν τους λαούς των δύο κρατών σε μία ομόσπονδη λύση.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, ο κ. Ερογλου είπε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συζητήσουν θέματα εγγυήσεων με τη συμμετοχή εγγυητών μετά από συμφωνία σε άλλα κεφάλαια.

Είπε ότι οι Ε/κ προσπαθούν να δώσουν την εντύπωση ότι το πρόβλημα άρχισε το 1974 αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Η Τουρκία βρίσκεται στην Κύπρο ως εγγυήτρια χώρα, πρόσθεσε.

Κατά τον κ. Ερογλου, η ε/κ πλευρά απέρριψε σχέδια λύσης και πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται τώρα με στόχο τη δημιουργία ενός νέου συνεταιρισμού μέσω μίας ομοσπονδίας.

«Αναμένουμε να έχουμε αποτελέσματα από αυτές τις διαπραγματεύσεις τους επόμενους τρείς με πέντε μήνες. Δεν θέλουμε οι διαπραγματεύσεις να συνεχίσουν επ’ άπειρον γιατί ο λαός μας βαρέθηκε τις διαπραγματεύσεις.

Διαβάστε Επίσης