Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΤο μνημόνιο Τρόικας – Αναστασιάδη πισωγυρίζει τις εργασιακές σχέσεις, δηλώνει η ΠΟΓΟ

Το μνημόνιο Τρόικας – Αναστασιάδη πισωγυρίζει τις εργασιακές σχέσεις, δηλώνει η ΠΟΓΟ

-

06 Μάρτιος 2014

Η ΠΟΓΟ θεωρεί ότι οι πολιτικές της ΕΕ και το μνημόνιο Τρόικας–κυβέρνησης Αναστασιάδη πισωγυρίζουν τις εργασιακές σχέσεις, διαλύουν το κοινωνικό κράτος και ιδιωτικοποιούν τις υπηρεσίες κοινωνικής ωφέλειας, ενώ η εργαζόμενη γυναίκα πληρώνει διπλό κόστος σε αυτές τις συνθήκες.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη, με αφορμή την 8η του Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η ΠΟΓΟ αναφέρει πως «η ανεργία και η φτώχεια την πλήττει δυσανάλογα, ενώ η οικονομική εξάρτηση της γυναίκας σε συνδυασμό με την κοινωνική εξαθλίωση που συντελείται, οδηγεί σε έξαρση φαινομένων όπως η ενδοοικογενειακή βία, η σεξουαλική παρενόχληση κλπ».

«Οι γυναίκες της Κύπρου -και ειδικότερα οι γυναίκες που προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα- έχουν πλέον μια αρκετά ξεκάθαρη εικόνα για την πολιτική της κυβέρνησης Αναστασιάδη απέναντι στα θέματα γυναίκας και ισοτιμίας των φύλων, τα οποία είναι συνδεδεμένα με τη γενικότερη κοινωνική πολιτική. Οι υποδομές φροντίδας παιδιών και ηλικιωμένων συρρικνώνονται. Η φιλελευθεροποίηση του ωραρίου εξουθενώνει την εργαζόμενη γυναίκα και μητέρα», προσθέτει η ΠΟΓΟ.

Σημειώνει ακόμα πως «η οικονομική στήριξη προς τις γυναικείες οργανώσεις κουτσουρεύτηκε ενώ υπάρχει τάση υποβάθμισης του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας», συμπληρώνοντας πως «η πανευρωπαϊκή θλιβερή πρωτιά της Κύπρου στη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Αναστασιάδη είναι καλά γνωστή».

Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ καλεί τις γυναίκες του τόπου να πυκνώσουν τις γραμμές του οργανωμένου συλλογικού αγώνα για να υπερασπιστούν τις κατακτήσεις των γυναικών και του εργατικού κινήματος, το κοινωνικό κράτος και το δημόσιο πλούτο της χώρας, να παλέψουν για έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο, να απορρίψουν τις πολιτικές της ΕΕ που βυθίζουν τους λαούς στη λιτότητα και τη φτώχεια και στρατιωτικοποιούν επικίνδυνα την ήπειρο και να αντισταθούν στα σχέδια για ένταξη της Κύπρου στον επιθετικό συνασπισμό του ΝΑΤΟ.

Επίσης, η ΠΟΓΟ καλεί Ελληνοκύπριες και Τουρκοκύπριες να ενωθούν στην πάλη για ειρηνική λύση του Κυπριακού που θα οδηγήσει στην απελευθέρωση, επανένωση και αποστρατιωτικοποίηση του νησιού και να συνεχίσουν την πάλη για την κοινωνία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης που θα διασφαλίζει στην πράξη την κοινωνική ισότητα και την ισοτιμία των φύλων.

Διαβάστε Επίσης