Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΑυξήθηκαν οι Κύπριοι που ζουν στα επίπεδα φτώχειας το Φεβρουάριο, λέει ο...

Αυξήθηκαν οι Κύπριοι που ζουν στα επίπεδα φτώχειας το Φεβρουάριο, λέει ο Επ. Εθελοντισμού

-

: Τρίτη, 25 Φεβρουάριος 2014

Αύξηση του ποσοστού του κυπριακού πληθυσμού που ζει στα επίπεδα φτώχειας σημειώνεται κατά τον μήνα Φεβρουάριο, με τους αριθμούς να εκτοξεύονται στις 13.300 οικογένειες, περίπου 45.000 άτομα, που επιβιώνουν από την βοήθεια κοινωνικών παντοπωλείων και άλλων εθελοντικών φορέων που συνδράμουν ώστε να έχουν τα στοιχειώδη μέσα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη.

Στις 45.000 άτομα, σημείωσε, περιλαμβάνονται 13.000 ανήλικοι.

Βρίσκονται στα επίπεδα φτώχειας, ανέφερε, γιατί για να ζητούν να τους δίνεται βοήθεια σημαίνει ότι υπάρχει ανάγκη. “Υπήρχε μια σταθεροποίηση από το Νοέμβριο 2013 μέχρι τον Ιανουάριο 2014, αλλά τώρα υπάρχει μια αυξητική τάση κάπου 500 οικογενειών”, συμπλήρωσε.

Οι ανάγκες οι περισσότερες, συνέχισε, είναι στη Λευκωσία λόγω και του μεγάλου πληθυσμού.

“Οσον αφορά τους επόμενους μήνες, υπάρχει μια αβεβαιότητα, γιατί η ανάγκη των συνανθρώπων μας για στήριξη έχει άμεση σχέση με την ανεργία, οπότε αν αυξηθεί η ανεργία τότε σίγουρα αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει αύξηση και στην ζήτηση για στήριξη”, πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, “ο κόσμος βοηθά και από τα στερήματά του, καθώς βοήθεια προέρχεται και από επιχειρήσεις. αλλά ζητούν να είμαστε στοχευμένοι και πιο καλά συντονισμένοι”.

Ο κ. Γιαννάκη είπε πως οι περισσότεροι φορείς προσπαθούν τώρα να εμπλουτίσουν την προσφορά τους προς τους συνανθρώπους μας και με θέματα συμβουλευτικών υπηρεσιών – ψυχολογικής στήριξης και νομικής βοήθειας επί εθελοντικής βάσης.

“Είμαστε στην προσπάθεια δημιουργίας κοινού εντύπου για όλους τους φορείς ώστε να υπάρχει μια ομοιομορφία για το πώς εγκρίνονται οι συνάνθρωποι μας που χρήζουν βοήθειας, καθώς και δημιουργίας λογισμικού, το οποίο θα συνδέει τους φορείς ώστε να γίνεται καλύτερος έλεγχος στο τι βοήθεια δίνεται”, πρόσθεσε.

Αυτό, συνέχισε, θα βοηθά καλύτερα τον έλεγχο και στόχευση μεταξύ όλων των φορέων ανά το παγκύπριο.

Θα μας επιτρέπει, επίσης είπε, να βγάζουμε στατιστικές, ανά επαρχία, ατόμων και οικογενειών.

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού ανέφερε ακόμη ότι “οι νομοθεσίες προχωρούν για νομοτεχνικό έλεγχο στη Γενική Εισαγγελία για το νόμο εγγραφής και πιστοποίησης των εθελοντικών οργανώσεων, ενώ γίνονται προσπάθειες να δημιουργηθεί και δίκτυο εθελοντικών οργανώσεων για συνεργασία και στόχευση ενεργειών”.

Διαβάστε Επίσης