Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΜηνύματα αλληλεγγύης από ΕΔΟΝ - €5146 για τους μαθητές

Μηνύματα αλληλεγγύης από ΕΔΟΝ – €5146 για τους μαθητές

-

Το ποσό των 5146 ευρώ για τη στήριξη του Ταμείου «Μαθητικής πρόνοιας» του Υπουργείου Παιδείας, παρέδωσε σήμερα στον Υπουργό Παιδείας, εκ μέρους της ΕΔΟΝ, ο ΓΓ της Οργάνωσης Χάρης Καράμανος.

Όπως δήλωσε ο κ. Καράμανος, «το Δεκέμβριο του 2013 μετά από πρωτοβουλία του Παιδικού μας Κινήματος των ΕΔΟΝόπουλων, η εκστρατεία «Κάλαντα Αλληλεγγύης» ήταν αφιερωμένη για στήριξη των μαθητών της Κύπρου. Μια απόφαση συνειδητή αφού για αυτά τα μικρά παιδιά, έστω και ένα παιδί χωρίς φαγητό είναι αρκετό, πόσο μάλλον 15000 μαθητές μας, που χρειάζονται ένα πρόγευμα στο σχολείο.

Βέβαια, πάγια μας θέση είναι υποχρέωση του κράτους να προωθεί μια ολοκληρωμένη κοινωνική πολιτική, η οποία θα έχει στο επίκεντρο της το παιδί και όχι να στοχεύει στη φιλανθρωπία. Πόσο μάλλον, σε μια περίοδο που ολόκληρη η κοινωνία μας περνά την χειρότερη οικονομική κρίση αλλά και μια κρίση αξιών.

Τα μικρά ΕΔΟΝόπουλα για ακόμη μια φορά έστειλαν ηχηρά μηνύματα αλληλεγγύης, συμπαράστασης και ανθρωπιάς. Μηνύματα μέσα από το δικό τους προσωπικό παράδειγμα, προσπαθώντας να βοηθήσουν τα παιδιά μας να νιώσουν την αξία της προσφοράς δίχως αντάλλαγμα, αναπτύσσοντας έτσι το αίσθημα του εθελοντισμού, της χαράς και της αγάπης.

Καθημερινά ακούμε μαρτυρίες αλλά και βλέπουμε εικόνες που σοκάρουν. Η φτώχεια που πάντα υπήρχε στον καπιταλισμό, τώρα παίρνει τραγικές διαστάσεις μέσα στο σχολείο, όπου αναφέρονται κρούσματα λιποθυμίας παιδιών εξαιτίας της ασιτίας αλλά και ταυτόχρονα παιδιά που δεν μπορούν να πληρώσουν το λεωφορείο για να πάνε σχολείο τους. Το δηλώνουμε ξεκάθαρα δεν έχει κάνεις το δικαίωμα να φορτώνει τα βάρη της κρίσης και τα εγκλήματα των τραπεζών στα παιδιά. Επιτέλους ας σταματήσει αυτή η επίθεση που δέχονται τα παιδιά μας, στοχοποιώντας τόσο τα ίδια αλλά και τα δικαιώματα τους, που η πολιτεία οφείλει να τους τα παρέχει.

Θέλουμε πραγματικά να συγχαίρουμε το Παιδικό Κίνημα, τα στελέχη αλλά και τα μέλη μας για αυτήν την ανθρώπινη πράξη που όργωσαν κυριολεκτικά την Κύπρο, από πλατεία σε πλατεία, από γειτονιά σε γειτονιά, από χωριό σε χωριό, από πόλη σε πόλη, αφιερώνοντας ώρες ολόκληρες για το σκοπό αυτό.

Όταν η αλληλεγγύη γίνεται πράξη από τα ιδία τα παιδιά τότε μπορούμε να νιώθουμε ως Οργάνωση αλλά και ως λαός περηφάνια για το ποιοι είμαστε και για ποιους αγωνιζόμαστε καθημερινά. Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο να βλέπεις παιδιά να ευαισθητοποιούν την κοινωνία, να αγκαλιάζουν το παιδί που έχει ανάγκη, να γίνονται πρωταγωνιστές σε μια εκστρατεία αλληλεγγύης από τα παιδιά για τα παιδιά, που στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις μέσα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, τους μαθητές που έχουν άμεση ανάγκη για οικονομική βοήθεια, για να έχουν ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση αλλά και στη ζωή.

Μέσα από την εκστρατεία των «Καλάντων Αλληλεγγύης», η ΕΔΟΝ απέδειξε έμπρακτα για ακόμη μια φορά ότι ψηλά στις προτεραιότητες της βρίσκεται το παιδί και οι ανάγκες του. Η προσφορά της Οργάνωσης στο παιδί, ο αγώνας που δίνει για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του είναι διαχρονικός.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι, συνέβαλαν στην εκστρατεία αλλά και γενικότερα στη πολύ θετική ανταπόκριση του κόσμου στην προσπάθεια αυτή, για στήριξη και αλληλεγγύη για τους μαθητές μας. Ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης για την βοήθεια και την στήριξη, συμβάλλοντας έτσι για την επιτυχία της εκστρατείας».

Διαβάστε Επίσης