Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΔιεθνώς εκτεθειμένη η Κυπριακή Δημοκρατία

Διεθνώς εκτεθειμένη η Κυπριακή Δημοκρατία

-

alt=””/>Το  κατώφλι των Κεντρικών φυλακών πέρασε ο Βούλγαρος Πρέσβης, συνοδευόμενος και από τον Πρόξενο της χώρας για να ζητήσει εξηγήσεις για την χθεσινή αυτοκτονία του Βούλγαρου Κρατούμενου . Εξηγήσεις έχει ζητήσει και η ρουμανική κυβέρνηση για την  υπόθεση βιασμού Ρουμανικής καταγωγής κρατούμενου, που δεν αφορά την πρόσφατη υπόθεση νεαρού Ρουμάνου στις Κεντρικές φυλακές.

Κατακεραυνώνοντας του αρμοδίους, η Επίτροπος Διοίκησης, Ελίζα Σαββίδου δήλωσε χθες ότι ο κάθε αξιωματικός έκανε πρακτικά ό, τι ήθελε στις Φυλακές, δηλώνοντας ότι τα έγγραφα παράπονα των κρατουμένων, μια θεσμοθετημένη πρακτική, δεν έφταναν ποτέ άνωθεν.

Η κα. Σαββίδου έκανε λόγο για αποικιοκρατικές πρακτικές και κανονισμούς στις Φυλακές, με τους δεσμοφύλακες να μετρατρέπουν την ζωή των κρατουμένων σε κόλαση, ενώ μίλησε και για καπετανάτα των διαφόρων αξιωματικών στις Κεντρικές Φυλακές. Παράλληλα, η Επίτροπος πρόσθεσε ότι εξετάζονται ακόμα 2 περιπτώσεις βιασμών, με την Ρουμανία να ζητά εξηγήσεις από την Κυπριακή Κυβέρνηση για μια εξ΄αυτών των περιπτώσεων, ενώ πολλοί πρώην κρατούμενοι καταγγέλουν ότι τους χαπάκωναν οι δεσμοφύλακες, “για να έχουν την ησυχία τους…”.

 

Διαβάστε Επίσης