Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΤο σύστημα διορισμού στην Εκπαίδευση δεν επιδέχεται καμιά παρέμβαση, λέει η ΟΕΛΜΕΚ

Το σύστημα διορισμού στην Εκπαίδευση δεν επιδέχεται καμιά παρέμβαση, λέει η ΟΕΛΜΕΚ

-

15 Οκτώβριος 2013

Η ΟΕΛΜΕΚ θεωρεί ότι το υπάρχον σύστημα διορισμού στη Δημόσια Εκπαιδευτική Υπηρεσία μπορεί να μην είναι αντικειμενικά αξιοκρατικό, αλλά κατά γενική ομολογία δεν επιδέχεται καμία πολιτική, κομματική ή άλλη παρέμβαση.

Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Παιδείας με θέμα το σύστημα διορισμού στην Εκπαίδευση, η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει πως «ο χώρος της εκπαίδευσης είναι ίσως ο μόνος χώρος στην Κυπριακή Δημοκρατία, που λόγω της ύπαρξης του συστήματος αυτού, δεν υπάρχουν και δεν μπορούν να υπάρξουν παρεμβάσεις σε θέματα διορισμών».

Η Οργάνωση θεωρεί ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη συζήτηση του θέματος του εκσυγχρονισμού του συστήματος διορισμού στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία τη διασφάλιση της προτεραιότητας του μόνιμου διορισμού όλων των συναδέλφων, οι οποίοι έχουν αποπερατώσει με επιτυχία το Πρόγραμμα Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης.

«Οι συνάδελφοι αυτοί κλήθηκαν να παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα, γιατί με βάση τους Κανονισμούς του ήταν δυνατόν να διοριστούν τη μεθεπόμενη σχολική χρονιά, από τη χρονιά της επιτυχούς παρακολούθησής του», σημειώνει η ανακοίνωση.

Επίσης, αναφέρει πως τα άτομα αυτά παρακολούθησαν το Πρόγραμμα Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης, που προσέφερε το Πανεπιστήμιο Κύπρου, αξιολογήθηκαν σε διδακτική εμπειρία και παρακάθισαν με επιτυχία σε γραπτές εξετάσεις, τις οποίες οργάνωσε το πιο πάνω Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Σημειώνει ακόμα ότι τα άτομα αυτά εγκατέλειψαν προηγούμενες εργασίες τους λόγω της εύλογης προσδοκίας να εξασφαλίσουν μόνιμο διορισμό στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία.

«Εφόσον το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αποδεχθεί την πιο πάνω εύλογη και δίκαιη προϋπόθεση, η Οργάνωσή μας είναι έτοιμη να συζητήσει το θέμα του εκσυγχρονισμού του συστήματος διορισμού με συγκεκριμένες προτάσεις», καταλήγει η ΟΕΛΜΕΚ.

Διαβάστε Επίσης