Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΝα τηρήσει τις δεσμεύσεις του καλούν τον Πρόεδρο οι εργαζόμενοι του Σφαγείου...

Να τηρήσει τις δεσμεύσεις του καλούν τον Πρόεδρο οι εργαζόμενοι του Σφαγείου Κοφίνου

-

Τετάρτη, 02 Οκτώβριος 2013

Να τηρήσει τη δέσμευσή του για αποκατάσταση του προσωπικού του Κεντρικού Σφαγείου Κοφίνου, καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη οι εργαζόμενοι του Σφαγείου που κατήλθαν από σήμερα σε 48ωρη απεργία.

Οι 56 εργαζόμενοι του Σφαγείου πραγματοποίησαν το πρωί εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της», «Είμαστε απλήρωτοι δύο μήνες» και «Δίκαιος ο αγώνας μας».

Ακολούθως, αντιπροσωπεία των εργαζομένων επέδωσε σχετικό ψήφισμα στο Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου με τα αιτήματα και τις θέσεις τους.

Σύμφωνα με το ψήφισμα, οι εργαζόμενοι καλούν τον Πρόεδρο «να εκφράσει άμεσα και έμπρακτα τις δεσμεύσεις του για αποκατάσταση του προσωπικού του Κεντρικού Σφαγείου Κοφίνου, μέσω της απορρόφησης των εργαζομένων από το κράτος, πολιτική η οποία εξαγγέλθηκε για άλλους Οργανισμούς του Δημοσίου Δικαίου».

Το ψήφισμα αναφέρει, επίσης, ότι οι εργαζόμενοι «παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιούλιο του 2013, ενώ δεν προβλέπεται να πληρωθούν σύντομα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα».

Αναφέρει ακόμη ότι οι εργαζόμενοι «δεν φέρουν καμία ευθύνη για την παρούσα τραγική οικονομική του Οργανισμού και σημειώνουν πως για σειρά ετών έχουν αποδεχτεί μείωση ωφελημάτων, υποβοηθώντας τον Οργανισμό στην προσπάθεια του για επιβίωση».

Το ψήφισμα σημειώνει ότι «μέρος του συσσωρευμένου ελλείμματος έχει δημιουργηθεί κατά την περίοδο που η Βουλή των Αντιπροσώπων καθόριζε τα τέλη σφαγής και διανομής κρεάτων με αποτέλεσμα να εισπράττονται πολύ λιγότερα από τα πραγματικά έξοδα λειτουργίας του Οργανισμού».

Σε δηλώσεις μετά την επίδοση του ψηφίσματος, ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ Αντώνης Νεοφύτου δήλωσε ότι «οι εργαζόμενοι του Κεντρικού Σφαγείου Κοφίνου βρίσκονται σε 48ωρη απεργία γιατί η Κυβέρνησης – όπως μας έχει ανακοινώσει ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Χάσικος – αποφάσισε να κλείσει το Σφαγείο».

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι οι εργαζόμενοι «ζητούν, πρώτον, να τους καταβληθούν οι μισθοί τους και δεύτερον να απορροφηθούν και οι ίδιοι από το κράτος, όπως έγινε και με εργαζόμενους άλλων δημόσιων Οργανισμών που έκλεισαν» .

Σε διαφορετική περίπτωση, συνέχισε, θα μιλάμε για πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών.

Κάλεσε, επίσης, τον Πρόεδρο να επιδείξει την ανάλογη ευαισθησία για να μην θυματοποιηθούν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες της οικονομικής κρίσης.

Ερωτηθείς κατά πόσον θα επηρεαστεί η διάθεση κράτος στην αγορά, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «σίγουρα θα επηρεαστεί».

Ο Αναπληρωτής ΓΓ της ΟΗΟ-ΣΕΚ Σάββας Κούλας είπε ότι «οι εργαζόμενοι σήμερα με τη διαμαρτυρία τους θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα, μια παράκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τηρήσει τις δεσμεύσεις του σε ότι αφορά την άμεση αποκατάσταση τους για μεταφορά των εργαζομένων στο κράτος, πολιτική η οποία εξαγγέλθηκε με τη γνωστή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου του Ιουνίου του 2013».

Την Πέμπτη οι εργαζόμενοι θα είναι και πάλιν έξω από το Προεδρικό όπου θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή.

Διαβάστε Επίσης